Περιοφθαλμικές φλέβες και αντιμετώπιση στο ιατρείο με μη επεμβατικές μεθόδους

Περιοφθαλμικές φλέβες είναι οι φλέβες κάτω και γύρω από την περιοχή των ματιών.

Σε φυσιολογικές συνθήκες δεν ενοχλούν, κάποιες φορές όμως μεγεθύνονται και γίνονται περισσότερο ορατές.

Τότε γίνονται αντιαισθητικές, ενώ η περιοχή γύρω από τα μάτια χάνει τη φρεσκάδα και τη λάμψη της και δείχνει κουρασμένη και πιο σκοτεινή.

Το δέρμα σε αυτή την περιοχή του προσώπου είναι λεπτότερο, ενώ οι φλέβες διακρίνονται περισσότερο όταν είμαστε κουρασμένοι, όταν σκύβουμε, ή όταν έχουμε σωματική ένταση (π.χ. με τη σωματική άσκηση).

Οι περιοφθαλμικές φλέβες εμφανίζονται σε άντρες και γυναίκες, κυρίως όμως σε όσους έχουν δέρμα ανοιχτού χρώματος και ιδιαίτερα λεπτή επιδερμίδα.

Η γενετική προδιάθεση, η απώλεια βάρους αλλά και η φυσιολογική διαδικασία της γήρανσης είναι κάποιοι από τους παράγοντες που μπορεί να κάνουν τις φλέβες σε αυτή την περιοχή του προσώπου να φαίνονται ακόμα πιο έντονα.

Λόγω τις αντιαισθητικής εμφάνισης που προσδίδουν αλλά και της δυσκολίας στην κάλυψη τους εξαιτίας του έντονου μπλε-πράσινου χρώματός τους, αποτελούν κοινή ανησυχία σε όσους τις εμφανίζουν, κυρίως στις γυναίκες.

Πολλοί άνθρωποι με περιοφθαλμικές φλέβες, αγνοούν ότι μπορούν να απαλλαγούν ή να βελτιώσουν το πρόβλημά τους με απλό τρόπο.

Ο ιατρός Μάριος Βαλσάμης, αντιμετωπίζει όλες τις φλεβικές ατέλειες ανώδυνα και αποτελεσματικά στα ιατρεία Valsamis Veins στο Κολωνάκι και στο Ψυχικό.

Στα ιατρεία μας θεραπεύουμε τις περιοφθαλμικές φλέβες, όπως τις ευρυαγγείες στα πόδια σας ή σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματός σας.

Η διαδικασία είναι γρήγορη (διαρκεί μόλις μερικά λεπτά) και έχει υψηλά ποσοστά βελτίωσης και εξαφάνισης.

Η θεραπεία

Μπορούμε τώρα ανώδυνα, με τη βοήθεια της Αισθητικής Φλεβολογίας και των Σκληρυντικών ενέσεων (Σκληροθεραπεία) να δώσουμε λύσεις στο πρόβλημά σας και να μικρύνουμε ή να εξαφανίσουμε τις αντιαισθητικές φλέβες στην περιοχή γύρω και κάτω από το μάτι, ώστε το πρόσωπο σας να δείχνει λαμπερό και ομορφότερο.

Η σκληροθεραπεία για τις περιοφθαλμικές φλέβες περιλαμβάνει την έγχυση μιας μικρής ποσότητας ειδικής σκληρυντικής ουσίας στις ορατές φλέβες κάτω και γύρω από την περιοχή του ματιού.

Μετά από την έγχυση του διαλύματος, η φλέβα καταστρέφεται και με τον καιρό συρικνώνεται και απορροφάται φυσιολογικά από το σώμα.

Οι έντονες φλέβες γύρω από την περιοχή του ματιού εξαφανίζονται ή μειώνονται αισθητά ώστε να είναι πλέον ελάχιστα ορατές.

Η σκληροθεραπεία είναι αποδεδειγμένα μια αξιόπιστη και αποτελεσματική μέθοδος για την αντιμετώπιση των περιοφθαλμικών φλεβών προσφέροντας λύση σε όσους επιθυμούν να βελτιώσουν την εμφάνισή τους και ή και να νιώσουν νεότεροι.

Με την πρόοδο που έχει επιτευχθεί σήμερα στην ιατρική και τη φλεβολογία, δεν υπάρχει λόγος να αφήνετε τα φλεβικά σας προβλήματα χωρίς θεραπεία.

Προτείνουμε να εντάξετε στον ιατρικό σας έλεγχο και τον φλεβολογικό έλεγχο, καθώς τα αθεράπευτα φλεβικά προβλήματα μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρότερες επιπλοκές.

Ωστόσο, οι φλέβες κάτω και γύρω από το μάτι είναι πάντα φυσιολογικές και τις αντιμετωπίζουμε μόνο για αισθητικούς λόγους.

Τί να θυμάστε

• Περιοφθαλμικές φλέβες είναι οι ορατές φλέβες γύρω και κάτω από την περιοχή του οφθαλμού.
• Μπορεί να γίνουν εντονότερες με την ηλικία, την απώλεια βάρους ή επειδή υπάρχει γενετική προδιάθεση.
• Αντιμετωπίζονται ανώδυνα και αποτελεσματικά στο ιατρείο, με τη βοήθεια της Σκληροθεραπείας.
Κλείστε ραντεβού με τον ιατρό Μάριο Βαλσάμη για να μάθετε περισσότερα για τις περιοφθαλμικές φλέβες και τη θεραπεία τους στα ιατρεία Valsamis Veins.