Ενδοφλεβικό laser, Σκληροθεραπεία με Αφρό & Ενδοφλεβική Κόλλα

Οι σύγχρονες μεθοδοι αντιμετωπισης των φλεβικών παθήσεων μπορούν να εξαλείψουν τα αισθητικά προβλήματα που δημιουργούνται στα γυναικεία πόδια.

Τα ψεγάδια που προκαλούν οι κιρσοι και οι ευρυαγγείες γίνονται παρελθόν για τον ασθενή με σχετικά ανώδυνες και ελάχιστα επεμβατικές θεραπείες.

Ο εξειδικευμένος στις φλεβικές παθήσεις, χειρουργός Μάριος Βαλσάμης μάς ενημερώνει για τις σύγχρονες θεραπευτικές μεθόδους των κιρσών και των ευρυαγγειών σε άρθρο του στο περιοδικό Vita.

Πώς θεραπεύονται οι ευρυαγγείες

Οι ευρυαγγείες είναι τα διεσταλμένα, κόκκινα ή μπλε, φλεβικά τριχοειδή που διακρίνονται στο δέρμα των ποδιών και δημιουργούν αισθητικό πρόβλημα.

Συνιστούν την πρώτη κλινική εκδήλωση της φλεβικής νόσου και δεν επηρεάζουν ούτε εκθέτουν την υγεία του ασθενούς σε κίνδυνο.

Οι ευρυαγγείες στις μέρες μας αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά με τη μέθοδο της μικροσκληροθεραπείας στο ιατρείο του ιατρού.

«Η σκληροθεραπεία των ευρυαγγειών με υγρά ή αφρό είναι η καλύτερη μέθοδος και δίνει εξαιρετικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση όλων των αντιαισθητικών σπασμένων αγγείων του δέρματος» αναφέρει ο ιατρός, Μάριος Βαλσάμης.

Με τις μικροσκοπικές ενέσεις της θεραπευτικής μεθόδου επιτυγχάνεται πολύ καλό αισθητικά αποτέλεσμα, σε λίγες μόνο επισκέψεις.

Μεθοδοι αντιμετωπισης για τους κιρσούς

Οι καινούριες ενδοφλεβικές μεθοδοι αντιμετωπισης των κιρσών έχουν υποκαταστήσει το κλασικό, ξεπερασμένο πια, επεμβατικό χειρουργείο.

Σκληροθεραπεία με αφρό

Με τη μέθοδο της σκληροθεραπείας αντιμετωπίζονται συγχρόνως όλα τα είδη κιρσών καθώς και τα αντιαισθητικά φλεβίδια.

Η θεραπεία εφαρμόζεται στο ιατρείο με ασφάλεια, χωρίς περιορισμούς, τομές ή αναισθησία και προσφέρει άριστα αισθητικά αποτελέσματα.

«Με την υπερηχογραφικά καθοδηγούμενη σκληροθεραπεία με αφρό εισάγουμε στον αυλό της φλέβας, μέσα από μια βελόνα και με την καθοδήγηση εξειδικευμένων υπερήχων, ειδικές ουσίες ή αφρούς και νεκρώνουμε χημικά τις επιζήμιες φλέβες» εξηγεί ο κύριος Βαλσάμης.

Σημειώνεται πως για την ολοκλήρωση της θεραπείας απαιτούνται μερικές επισκέψεις ανάλογα με την έκταση των κιρσών.

Θεραπεία με ενδοφλεβικό laser ή RF

Η θεραπεία με τη χρήση laser ή RF είναι λίγο πιο επεμβατική από τη σκληροθεραπεία καθώς διενεργείται σε κλινική και απαιτεί τοπική αναισθησία.

Πρόκειται για μια απλή και ασφαλή μέθοδο αντιμετώπισης των κιρσών που προσφέρει ικανοποιητικά και διαρκή αποτελέσματα.

«Εισάγουμε μέσα στον αυλό της παθολογικής φλέβας μια οπτική ίνα λέιζερ ή μια ίνα ραδιοσυχνοτήτων και αφού κάνουμε τοπική αναισθησία χορηγούμε θερμική ενέργεια που καυτηριάζει τη φλέβα, η οποία νεκρώνεται και απορροφάται από τον οργανισμό» αναφέρει ο χειρουργός.

Οι κιρσοί ύστερα, είτε μικραίνουν και εξαφανίζονται με τον καιρό είτε αφαιρούνται με μικροφλεβεκτομές και τοπική αναισθησία κατά τη θεραπεία.

Ο ασθενής αποχωρεί από την κλινική περπατώντας και σε 1 με 2 ημέρες μπορεί να επιστρέψει στην εργασία του.

Η επαναστατική θεραπεία με τη χρήση κόλλας

Θεραπεία με ενδοφλεβική κόλλα

Αποτελεί την πλέον σύγχρονη μέθοδο αντιμετώπισης των κιρσών, η οποία βασίζεται στη χρήση της ενδοφλεβικής κόλλας VenaSeal.

Σύμφωνα με τον ειδικό, η μέθοδος θεραπείας με ενδοφλεβική κόλλα δεν απαιτεί αναισθησία και είναι εξίσου ασφαλής με τις υπόλοιπες.

«Με τη βοήθεια λεπτού καθετήρα και πάντα με τον συνεχή έλεγχο με υπερήχους, εισάγουμε στη φλέβα μικροποσότητες ειδικής ακρυλικής κόλλας.

Η χαλασμένη φλέβα σε λίγα δευτερόλεπτα κλείνει και μετά από καιρό απορροφάται» καταλήγει ο κύριος Βαλσάμης.