Κιρσοί – Σύγχρονες Θεραπείες Ανώδυνης Αντιμετώπισης

Κιρσοί πριν & μετά τη σκληροθεραπεία.

Κιρσοι πριν & μετά τη σκληροθεραπεία.

Στις ανεπτυγμένες χώρες της Δύσης οι κιρσοι απαντώνται αρκετά συχνά. Περίπου το 25% με 35% του πληθυσμού έχει κάποια φλεβική πάθηση.

Eνώ πολλοί αναζητούν θεραπεία για αισθητικούς λόγους, αρκετοί είναι αυτοί που θέλουν να θεραπευθούν, για να ανακουφιστούν από τα ενοχλήματά τους. Σ’ όποια κατηγορία κι αν ανήκετε, υπάρχει αποτελεσματική και ανώδυνη θεραπεία για το πρόβλημά σας:

Οι ιατροί που ασχολούνται με τη Φλεβολογία, μελετούν, διαγνώσκουν και θεραπεύουν τις φλεβικές παθήσεις των κάτω άκρων, συντελώντας εντυπωσιακά στην θεραπεία τους.

Ανώδυνη Αντιμετώπιση με τις πιο Σύγχρονες Λύσεις – Εμπειρία στις πιο Δύσκολες Περιπτώσεις

Στο ιατρείο μας, δύο γενιές ιατρών, έχουμε ασχοληθεί με την θεραπεία των κιρσών από το 1975.

Σήμερα, η νέα γενιά διαθέτει πολύ μεγάλη συσσωρευμένη εμπειρία και με την βοήθεια των σύγχρονων τεχνικών, προσφέρει άριστα λειτουργικά και αισθητικά αποτελέσματα ακόμα και στις πιό δύσκολες περιπτώσεις.

Κιρσοι & Θεραπεία με Laser & Σκληροθεραπεία

ti-einai-kirsoi

Φλεβίτιδα, αποκαλεί ο κόσμος, τους παραμελημένους και πολύ διεσταλμένους κιρσούς.

Με τις αρτηρίες πηγαίνει το αίμα από την καρδιά, στα διάφορα μέρη του σώματος. Με τις φλέβες επιστρέφει το αίμα πίσω στη καρδιά. Οι φλέβες είναι εφοδιασμένες με βαλβίδες για να μπορούν να υπερνικήσουν τον νόμο της βαρύτητας.

Σ’ ορισμένα άτομα, οι επιφανειακές φλέβες παύουν να λειτουργούν σωστά, γιατί το τοίχωμα τους είναι ευπαθές και δεν αντέχει τη καθημερινή καταπόνηση. Έτσι το αίμα αρχίζει να λιμνάζει τοπικά, οι φλεβικές πιέσεις αυξάνονται τοπικά και οι φλέβες διαστέλονται. Oι διεσταλμένες αυτές επιφανειακές φλέβες γίνονται ορατές κάτω από το δέρμα και ονομάζονται κιρσοι.

Φλεβίτιδα, αποκαλούσε παλιά ο κόσμος, τους παραμελημένους και πολύ διεσταλμένους κιρσούς. Ο όρος αυτός είναι αδόκιμος και τείνει πλέον να εγκαταλειφθεί.

Γιατί να θεραπεύσω τους κιρσούς

Οι κιρσοί θεωρούνται δεύτερο στάδιο φλεβικής ανεπάρκειας των κάτω άκρων

Αυτοί οι κιρσοι είναι τέταρτο στάδιο φλεβικής νόσου των κάτω άκρων.

Οι κιρσοι θεωρούνται δεύτερο στάδιο φλεβικής ανεπάρκειας των κάτω άκρων και στη συνηθισμένη τους μορφή, δεν είναι επικίνδυνη πάθηση.

Αν όμως δεν θεραπευθούν έγκαιρα, μπορεί με τον καιρό να προκαλέσουν χρόνιο οίδημα στα πόδια, δερματικές αλλοιώσεις κοντά στους ασταγάλους (υπέρχρωση, λιποδερματοσκλήρυνση, λευκή ατροφία) και θρόμβωση των επιφανειακών κιρσών (επιπολής θρομβοφλεβίτιδα).

Όλα τα παραπάνω είναι πολύ ενοχλητικά αισθητικά, αλλά όχι επικίνδυνα. Πολύ σπάνια επιπλοκή είναι η θρόμβωση των εν τω βάθει φλεβών (εν τω βάθει θρομβοφλεβίτιδα) και τα άτονα φλεβικά έλκη.

Στην εν τω βάθει θρομβοφλεβίτιδα, ένα κομμάτι θρόμβου μπορεί να ξεκολλήσει από τα πόδια, να φράξει τα αγγεία του πνεύμονα και να προκαλέσει πνευμονική εμβολή, που είναι εξαιρετικά επείγουσα και επικίνδυνη κατάσταση για την ζωή μας.

Σημάντικό λοιπόν είναι να γνωρίζουμε, ότι οι κιρσοι στα κάτω άκρα είναι μία πάθηση εξελικτική, που με το καιρό επιδεινώνεται και όσο πιο νωρίς στην εξέλιξη της θεραπευθεί, τόσο πιο γρήγορη, ανώδυνη, αποτελεσματική και αισθητικά άριστη είναι η θεραπεία της.

Σκληροθεραπεία Κιρσών

Στις μεγάλες ανεπάρκειες του επιπολής φλεβικού δικτύου, όπου έχουμε συνήθως μεγάλους και αντιαισθητικούς κιρσούς, η Σκληροθεραπεία Κιρσών (Varicose Vein Sclerotherapy) μπορεί να υποκαταστήσει τις επεμβατικές θεραπείες και να δώσει εξαιρετικά αποτελέσματα, αποφεύγοντας τις πολλαπλές τομές, την ταλαιπωρία και την ανάρρωση που απαιτούν οι επεμβατικές θεραπείες.sklirotherapeiakirson

sklirotherapeia-kirson1

Η Σκληροθεραπεία ή Σκληρυντικές Ενέσεις των Κιρσών είναι μία μέθοδος που εξαλείφει τους παθολογικούς κιρσούς με τη βοήθεια ειδικών φαρμάκων, που εγχύουμε μέσα σ’ αυτούς.

Η Σκληροθεραπεία ή Σκληρυντικές Ενέσεις των Κιρσών είναι μία μέθοδος που εξαλείφει τους παθολογικούς κιρσούς με τη βοήθεια ειδικών φαρμάκων, που εγχύουμε μέσα σ’ αυτούς. H θεραπεία είναι πολύ απλή για τον ασθενή, χρειάζεται όμως εξειδίκευση και καλή γνώση της τεχνικής εκ μέρους του ιατρού, για να επιτευχθούν καλά αποτελέσματα.

Mία πολύ λεπτή βελόνα χρησιμοποιείται για τη θεραπεία. Tα τοιχώματα της φλέβας που θεραπεύουμε, αντιδρούν όταν έρχονται σ’ επαφή με το φάρμακο και συμπίπτουν. Έτσι ο κιρσός κλείνει, παθαίνει ίνωση και τελικά απορροφάται απ’ τον οργανισμό. Mε τον τρόπο αυτό, οι ορατές αντιαισθητικές φλέβες εξαλείφονται.

Αρκετοί κιρσοι χρειάζονται περισσότερες από μία ενέσεις σ’ όλο τους το μήκος για να θεραπευθούν. Επίσης, πολλές περιοχές απαιτούν αρκετές επισκέψεις για την ολοκληρωμένη θεραπεία τους. Έτσι λοιπόν ο αριθμός των επισκέψεων που θα χρειαστούν για μια θεραπεία, εξαρτάται από την έκταση και την ένταση του προβλήματος. Μετά τη θεραπεία με σκληρυντικές ενέσεις, δεν βάζουμε ελαστικά καλσόν.

Η εμπειρία μας στις σκληρυντικές ενέσεις των κιρσών είναι πολύ μεγάλη και αποτελεί μία από τις σημαντικότερες δραστηριότητές μας από το 1997. Με τις σύγχρονες εξελιξείς της “Υπερηχογραφικά Καθοδηγούμενης Σκληροθεραπείας” και της “Σκληροθεραπείας με Αφρό” μπορούμε πλέον να μιλάμε για πραγματική επανάσταση στην αναίμακτη θεραπεία των κιρσών χωρίς να επηρεάζεται καθόλου η καθημερινότητά μας.

Πλεονεκτήματα Σκληροθεραπείας στους Κιρσούς

H Σκληροθεραπεία είναι μία μέθοδος απλή και πολύ καλά ανεκτή για τον ασθενή.

H Σκληροθεραπεία είναι μία μέθοδος απλή και πολύ καλά ανεκτή για τον ασθενή.

• H Σκληροθεραπεία είναι μία μέθοδος απλή και πολύ καλά ανεκτή για τον ασθενή.

• Εφαρμόζεται με ασφάλεια σε ιδιωτικά ιατρεία και δεν απαιτείται καμίας μορφής αναισθησία, ή νοσηλεία, ή απουσία από την εργασία.

• Δεν είναι επώδυνη και δεν επιβάλλεται στον ασθενή κάποια προφύλαξη, ή περιορισμός στις καθημερινές του δραστηριότητες.

• Όταν εκτελείται από ειδικούς μπορεί να δώσει άριστα αισθητικά αποτελέσματα.

• Οι κιρσοι θεραπεύονται εύκολα, ειδικά οι κιρσοι που μέχρι πρότινος απαιτούσαν χειρουργική επέμβαση και υπερτερεί ακόμα και του ενδοαυλικού Laser, όταν η διάμετρος της χαλασμένης φλέβας που θα θεραπεύσουμε είναι μέχρι 6 χιλιοστά.

Υπερηχογραφική Σκληροθεραπεία Κιρσών

Σε βαριές ανεπάρκειες του επιπολής φλεβικού δικτύου, όπου έχουμε συνήθως μεγάλους και αντιαισθητικούς κιρσούς, η Σκληροθεραπεία μπορεί να υποκαταστήσει τις πιό επεμβατικές θεραπείες και να δώσει εξαιρετικά αποτελέσματα, αποφεύγοντας τις πολλαπλές τομές, την ταλαιπωρία και την ανάρρωση που απαιτούν οι επεμβατικές θεραπείες. Aυτό έγινε ακόμα πιο εύκολο και αποτελεσματικό με τις σύγχρονες επιτεύξεις της Σκληροθεραπείας. Μετά τη θεραπεία με σκληρυντικές ενέσεις, δεν βάζουμε ελαστικά καλσόν.

Με τη βοήθεια της υπερηχογραφικά καθοδηγούμενης σκληροθεραπείας μπορούμε να θεραπεύσουμε όλων των ειδών τους κιρσούς.

Με τη βοήθεια της υπερηχογραφικά καθοδηγούμενης σκληροθεραπείας μπορούμε να θεραπεύσουμε όλων των ειδών τους κιρσούς.

Σχεδόν σε κάθε περίπτωση κιρσών συνυπάρχουν πιό κεντρικές χαλασμένες φλέβες, που αν και επιφανειακές, δεν φαίνονται και ευθύνονται για το πρόβλημα των κιρσών. Αυτές οι φλέβες πρέπει πρώτες να θεραπευθούν.

Στα σημεία λοιπόν, που η πρόσβαση στις χαλασμένες φλέβες δεν είναι εύκολη και δεν φαίνονται καλά κάτω από το δέρμα (κρυμμένες μέσα στο επιφανειακό λίπος), για να αυξήσουμε την ασφάλεια και την ακρίβεια της ένεσης, την εκτελούμε πάντα με υπερηχογραφική καθοδήγηση, πετυχαίνοντας εξαιρετικά θεραπευτικά αποτελέσματα. Αυτό γίνεται με την βοήθεια εξελιγμένων μηχανημάτων υπερηχογραφίας αγγείων. “Υπερηχογραφικά καθοδηγούμενη σκληροθεραπεία”, “Ultrasound Guided Sclerotherapy”gsvinjection

Με τη βοήθεια της υπερηχογραφικά καθοδηγούμενης σκληροθεραπείας μπορούμε να θεραπεύσουμε όλων των ειδών τους κιρσούς.

Στο ιατρείο μας εφαρμόζουμε την τεχνική από το 1995 και έχουμε πολύ μεγάλη εμπειρία στο τομέα αυτό. ΟΛΕΣ οι σκληροθεραπείες κιρσών στο ιατρείο μας γίνονται με αυτή την τεχνική και τα πολύ καλά αποτελέσματα τα έχουμε παρουσιάσει σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια.

Aκόμα και στις περιπτώσεις που κάποια επέμβαση (χειρουργείο, ή endolaser) κριθεί απαραίτητη, η δυνατότητα συμπληρωματικής Σκληροθεραπείας μετά την επέμβαση μειώνει τον αριθμό των απαιτούμενων τομών και δίνει ολοκληρωμένα και άριστα αισθητικά αποτελέσματα.

Στο ιατρείο μας εφαρμόζουμε την τεχνική από το 1995 και έχουμε πολύ μεγάλη εμπειρία στο τομέα αυτό.

Στο ιατρείο μας εφαρμόζουμε την τεχνική από το 1995 και έχουμε πολύ μεγάλη εμπειρία στο τομέα αυτό.

Σκληροθεραπεία Αφρού (Foam Sclerotherapy)

Ο σκληρυντικός αφρός (Foam) παρασκευάζεται από την ανάμειξη αερίου (συνήθως αέρα) και σκληρυντικού υγρού.

Οι σκληρυντικές ουσίες (φάρμακα) που χρησιμοποιούμε, μπορεί να βρίσκονται σε μορφή υγρού ή σε μορφή αφρού.

Τα υγρά χρησιμοποιούνται σ’ όλες τις χώρες του δυτικού κόσμου, εδώ και δεκαετίες (Γαλλία, Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία, ΗΠΑ, Ν. Αμερική, Αυστραλία, κ.ά.) και πρόσφατα έχουν πάρει έγκριση και από το FDA στις ΗΠΑ.

Κιρσοι πριν και μετά τη θεραπεία.

Η εμπειρία μας στις σκληρυντικές ενέσεις των κιρσών με αφρό είναι πολύ μεγάλη και την έχουμε ανακοινώσει σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια. Την εφαρμόζουμε σε κάθε θεραπεία κιρσών με άριστα και γρήγορα αποτελέσματα.

Ο σκληρυντικός αφρός (Foam) παρασκευάζεται από την ανάμειξη αερίου (συνήθως αέρα) και σκληρυντικού υγρού. Δεν κυκλοφορεί σαν φάρμακο σε αμπούλα, έτοιμο για χρήση, επειδή ο αφρός έχει πολύ μικρή διάρκεια ζωής (λίγα λεπτά). Για τον λόγο αυτό παρασκευάζεται από τον ιατρό, στο ιατρείο, λίγο πριν την έγχυσή του στη φλέβα. Πρόκειται λοιπόν για την ίδια ουσία, σε άλλη μορφή. Χρησιμοποιείται ήδη περισσότερο από 12 χρόνια σε πάρα πολλές χώρες (πολλά εκατομμύρια ενέσεις έχουν ήδη γίνει παγκόσμια).

Με τον σκληρυντικό αφρό πετυχαίνουμε καλύτερα και γρηγορότερα θεραπευτικά αποτελέσματα στη θεραπεία των κιρσών, χρησιμοποιώντας συγχρόνως πολύ λιγότερη ποσότητα φαρμάκου. Η χρησιμότητα του αφρού έχει αποτελέσει το θέμα πολυάριθμων ανακοινώσεων σε διεθνή επιστημονικά ιατρικά περιοδικά.

Κιρσοι & Θεραπεία με Laser (Endo-laser)

Οι σύγχρονες ενδοφλεβικές θερμικές τεχνικές, υποκαθιστούν ένα σημαντικό μέρος του κλασικού χειρουργείου, ανώδυνα και χωρίς τομές. Εκπέμπουν ενέργεια laser μέσα στη φλέβα που θεραπεύουμε και έτσι προκαλούν την θερμική καταστροφή της.

Οι σύγχρονες ενδοφλεβικές θερμικές τεχνικές, υποκαθιστούν ένα σημαντικό μέρος του κλασικού χειρουργείου, ανώδυνα και χωρίς τομές.

Οι σύγχρονες ενδοφλεβικές θερμικές τεχνικές, υποκαθιστούν ένα σημαντικό μέρος του κλασικού χειρουργείου, ανώδυνα και χωρίς τομές.

Εφαρμόζονται σχεδόν αποκλειστικά στη κεντρική επιφανειακή φλέβα (Μείζονα ή Ελλάσσονα Σαφηνή φλέβα), που η ανεπάρκειά της έχει προκαλέσει την εμφάνιση των κιρσών. Αυτή η κεντρική φλέβα, είναι μεν επιφανειακή, αλλά βρίσκεται λίγο πιό κάτω από το δέρμα και έτσι συνήθως δεν φαίνεται.

Όταν αυτή η φλέβα χαλάσει, δημιουργεί με την πάροδο των χρόνων τους αντιαισθητικούς κιρσούς που εμείς βλέπουμε στο πόδι.

Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν, ότι το endolaser, θεραπεύει ένα σημαντικό μέρος του προβλήματος (την κεντρική φλέβα), αλλά όχι ολόκληρο το πρόβλημα (τους περιφερικούς αντιαισθητικούς κιρσούς).

Είναι λοιπόν μια επικουρική μέθοδος, που αν endolaser-therapeiaεφαρμοστεί μόνη της, βελτιώνει το πρόβλημα, αλλά δεν μπορεί να δώσει ολοκληρωμένο αποτέλεσμα.

Στο ιατρείο μας, για την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του προβλήματος, συνδυάζουμε το endolaser, είτε με αφαίρεση των κιρσών με μικροτομές, είτε με σκληρυντικές ενέσεις των κιρσών.

Η τεχνική του ενδοφλεβικού laser

Προηγείται πάντα λεπτομερέστατο υπερηχογραφικό μαρκάρισμα της φλέβας που θα θεραπεύσουμε από τον χειρουργό, για να μελετήσουμε και να σημαδέψουμε την ανατομία, τη διαδρομή και την διάμετρό της.

Στο ιατρείο μας, για την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του προβλήματος, συνδυάζουμε το endolaser, είτε με αφαίρεση των κιρσών με μικροτομές, είτε με σκληρυντικές ενέσεις των κιρσών.

Στο ιατρείο μας, για την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του προβλήματος, συνδυάζουμε το endolaser, είτε με αφαίρεση των κιρσών με μικροτομές, είτε με σκληρυντικές ενέσεις των κιρσών.

Η ενέργεια που θα χορηγήσουμε εξαρτάται από την ανατομική της θέση και την διάμετρο. Μέσα από την μύτη μιάς βελόνας, εισάγουμε στη φλέβα την πολύ λεπτή ίνα laser και την καθοδηγούμε με την βοήθεια υπερήχων, ώστε να σταθεροποιηθεί στη σωστή θέση. Μετά, κάνουμε εξειδικευμένη τοπική αναισθησία (tumescent) μεγάλης ακρίβειας, πάλι με υπερηχογραφική καθοδήγηση. Τέλος, αρχίζουμε διαμέσου της ίνας να διοχετεύουμε ενέργεια laser στη φλέβα, ώστε να την καταστρέψουμε θερμικά.

Όλη η διαδικασία είναι απόλυτα ανώδυνη. Αν εφαρμόσουμε μόνο endolaser, ο ασθενής φεύγει αμέσως μετά. Αν το συνδυάσουμε με αφαίρεση των υπολοίπων κιρσών με μικροφλεβεκτομές, ο ασθενής φευγει λίγο αργότερα, πάντα την ίδια ημέρα.

Στο ιατρείο μας, για την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του προβλήματος των κιρσών σε μία συνεδρία, συνδυάζουμε συχνά το endolaser, με μικροτομές για την αφαίρεση όλων των κιρσών. Έτσι πετυχαίνουμε ολοκληρωμένα και τελειωτικά αποτελέσματα, χωρίς να απαιτούνται άλλες θεραπείες.

Η εμπειρία μας στο ενδοφλεβικό λέιζερ είναι πολύ σημαντική και το εφαρμόζουμε αντί του κλασικού χειρουργείου σε κάθε περίπτωση επιβαρυμένων κιρσών που αποφασίζουμε να μην τους θεραπεύσουμε με σκληροθεραπεία.

Η μέθοδος στο δυτικό κόσμο είναι πολύ διαδεδομένη και τείνει να αντικαταστήσει την κλασική χειρουργική θεραπεία. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι το κόστος της μεθόδου αυτής συνήθως καλύπτεται στην Ελλάδα από τις ιδιωτικές ασφάλειες όπως και τα κλασικά χειρουργία.

Κιρσοι πριν και μετά τη θεραπεία.

Η εμπειρία μας στο ενδοφλεβικό λέιζερ είναι πολύ σημαντική και το εφαρμόζουμε αντί του κλασικού χειρουργείου σε κάθε περίπτωση επιβαρυμένων κιρσών που αποφασίζουμε να μην τους θεραπεύσουμε με σκληροθεραπεία.

Χειρουργική Κιρσών

H χειρουργική κατείχε σπουδαίο ρόλο στη θεραπεία των πιο επιβαρυμένων κιρσών.

Σήμερα η χειρουργική θεραπεία των κιρσών εφαρμόζεται πολύ λιγότερο εξαιτίας της εξέλιξης της Υπερηχογραφικά Καθοδηγούμενης Σκληροθεραπείας των Κιρσών και του ενδοαυλικού laser.

Παρόλες τις εξέλιξεις, η χειρουργική επέμβαση σε ορισμένες περιπτώσεις, είτε είναι ενδεδειγμένη, είτε την επιλέγει ο ασθενής για λόγους διαδικαστικούς και προσωπικούς. Έτσι λοιπόν, για να μπορέσει να θεραπευθεί ολοκληρωμένα όλο το φάσμα των φλεβικών παθήσεων στα κάτω άκρα (ιδίως στις περιπτώσεις εκτεταμένων κιρσών), επιθυμητό είναι ο θεράπων ιατρός να μπορεί να κινηθεί αρμονικά και ευέλικτα μεταξύ της Xειρουργικής και της Σκληροθεραπείας, ώστε να σχεδιάζει και να προτείνει το καλύτερο δυνατό θεραπευτικό σχήμα στους ασθενείς του.

Η τεχνική της χειρουργικής κιρσών

Η χειρουργική των φλεβών έχει παρουσιάσει και αυτή σημαντικές εξελίξεις τα τελευταία χρόνια:

Αυτές οι επεμβάσεις δεν γίνονται πλέον.

Αναισθητοποιούμε αποκλειστικά και μόνο την περιοχή του ποδιού που έχει το πρόβλημα, με αναισθησία τοπική, ή Tumescent. Έτσι λοιπόν, το πόδι διατηρεί την κινητικότητά του. Με τον τροπο αυτό μειώνονται πολύ οι κίνδυνοι επιπλοκών του χειρουργείου.

Η χειρουργική αφαίρεση του κεντρικού φλεβικού άξονα, που ανεπαρκεί, γίνεται με την σύγχρονη τεχνική invagination, αποφεύγοντας το κλασικό stripping, που θεωρείται πλέον εξαιρετικά τραυματικό.

Η αφαίρεση των περιφερικών κιρσών γίνεται με μικροτομές 1-3 χιλιοστά και χρήση ειδικών αγκίστρων, πάντα με τοπική αναισθησία. Σ’ αυτές τις μικροτομές δεν τοποθετούμε ράμματα, αλλά απλές κολλητικές ταινίες.

Στο τέλος του χειρουργείου, δεν τοποθετούμε στο πόδι ελαστικούς επιδέσμους, αλλά ελαστικά καλσόν για κιρσούς, και έτσι μπορούμε να κινούμε το πόδι μας με άνεση.

Η εμπειρία μας στη σύγχρονη χειρουργική των κιρσών είναι πολύ μεγάλη. Τα τελευταία χρόνια όμως την εφαρμόζουμε σπανιότερα, γιατί προτιμάμε το λιγότερο επεμβατικό ενδοφλεβικό λέιζερ.

Οι άμεσες μετεγχειρητικές ενοχλήσεις είναι ασήμαντες και τα αισθητικά αποτελέσματα εξαιρετικά.

Ο ασθενής περπατά αμέσως μετά το χειρουργείο, στο δωμάτιο του και επιστρέφει σπίτι του την ίδια ημέρα ή την επομένη.

Συχνά, το χειρουργείο συνδυάζεται με επικουρική Σκληροθεραπεία για καλύτερα αισθητικά αποτελέσματα.
Προεγχειρητικό μαρκάρισμα φλεβών:

Για να αφαιρεθούν όλες οι παθολογικές φλέβες του ποδιού και συγχρόνως να μείνουν οι φυσιολογικές στη θέση τους, γίνεται με την βοήθεια υπερήχων από τον χειρουργό πριν το χειρουργείο λεπτομερέστατο υπερηχογραφικό μαρκάρισμα των κιρσών.

Μικροφλεβεκτομές Κιρσών

mikroflevektomesΣυνήθως μετά το ενδοαυλικό laser, όταν χρειαστεί να αφαιρέσουμε τους περιφερικούς κιρσούς, αυτό γίνεται με μικροτομές 1-3 χιλιοστά και χρήση ειδικών αγκίστρων, πάντα με τοπική αναισθησία.

Σ’ αυτές τις μικροτομές δεν τοποθετούμε ράμματα, αλλά απλές κολλητικές ταινίες.

Η επούλωση είναι ταχύτατη και το αισθητικό αποτέλεσμα εξαιρετικό.

Υπερηχογραφικό Μαρκάρισμα Κιρσών

Υπερηχογραφικό Μαρκάρισμα Κιρσών

Μέχρι πρόσφατα, γινόταν μαρκάρισμα – σημάδεμα μόνο των κιρσών που φαίνονται, λίγο πριν το χειρουργείο, χωρίς τη βοήθεια των υπερήχων.

Με τον τρόπο αυτό χαλασμένες φλέβες, που δεν φαίνονται, δεν αφαιρούνται, μένουν μέσα στο πόδι και αυτό έχει σαν συνέπεια σύντομες υποτροπές και μέτρια αποτελέσματα.

Στο ιατρείο μας εφαρμόζουμε το προεγχειρητικό μαρκάρισμα σε κάθε παρέμβαση σε κιρσούς, από το 1997 και η εμπειρία μας είναι πολύ μεγάλη. Το κάνει ο Μάριος Βαλσάμης στο ιατρείο του, με δικά του ειδικά μηχανήματα.

Στο ιατρείο μας εφαρμόζουμε το προεγχειρητικό μαρκάρισμα σε κάθε παρέμβαση σε κιρσούς, από το 1997 και η εμπειρία μας είναι πολύ μεγάλη. Το κάνει ο Μάριος Βαλσάμης στο ιατρείο του, με δικά του ειδικά μηχανήματα.

Για να αφαιρεθούν όλες οι παθολογικές φλέβες του ποδιού και συγχρόνως να μείνουν οι φυσιολογικές στη θέση τους, πριν τη επεμβατική θεραπεία γίνεται λεπτομερέστατο μαρκάρισμα των κιρσών. Αυτό γίνεται με τη βοήθεια εξειδικευμένων υπερήχων φλεβών Triplex.

Με τον τρόπο αυτό μπορούμε να καθαρίσουμε το πόδι απ’ όλες τις χαλασμένες φλέβες, αυτές που φαίνονται, αλλά κι αυτές που δεν φαίνονται. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, αν σκεφτούμε ότι μόλις ξαπλώσουμε στο τραπέζι της θεραπείας, όλες οι φλέβες εξαφανίζονται.

Αυτή λοιπόν η εξειδικευμένη τεχνική, μας δίνει ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Στις θεραπείες με laser το υπερηχογραφικό μαρκάρισμα είναι επίσης πολύ σημαντικό, γιατί ειδικές μετρήσεις που κάνουμε στις φλέβες πριν την επέμβαση, εξασφαλίζουν την ασφάλεια της τεχνικής και τα μακροχρόνια καλά αποτελέσματα.

Το προεγχειρητικό υπερηχογραφικό μαρκάρισμα γίνεται από τον ιατρό προσωπικά, πριν την επέμβαση με ή χωρίς λέιζερ, για να έχει ο ίδιος άριστη γνώση του προβλήματος κατά την διάρκεια της επέμβασης.