Ευρυαγγείες – Σύγχρονες Θεραπείες Ανώδυνης Αντιμετώπισης

Οι ευρυαγγείες, ακόμα και η πιό μικρή ευρυαγγεία στα πόδια μας δεν είναι δερματολογικό, αλλά φλεβολογικό πρόβλημα, είναι πολύ σημαντικό να γίνει μιά λεπτομερής εξέταση του φλεβικού συστήματος και μιά καλή και ασφαλής θεραπεία από τον εξειδικευμένο ιατρό.

ευρυαγγειες Πριν & Μετά τη Θεραπεία.

Πριν & Μετά τη Θεραπεία.

Αν έχουμε αντιαισθητικές ευρυαγγειες , η Μίκροσκληροθεραπεία, ή Σκληροθεραπεία με λεπτές βελόνες, ή Σκληρυντικές ενέσεις για ευρυαγγειες, είναι η μόνη μέθοδος που μπορεί να εξαλείψει, με άριστα αισθητικά αποτελέσματα, όλες τις μορφές των ευρυαγγειών.

Θεραπεύει επίσης και τις μικρές αντιαισθητικές πράσινες φλέβες, που συχνά είναι η αιτία δημιουργίας και επανεμφάνισης των ευρυαγγειών.

Η Μικροσκληροθεραπεία είναι μία τεχνική σκληρυντικών ενέσεων, στην οποία χρησιμοποιούμε πολύ λεπτές , σχεδόν ανώδυνες βελόνες. Όλες οι άλλες μέθοδοι (όλοι οι τύποι των Lasers, Φωτοθερμία, Διαθερμοπηξία, κλπ) έχουν ένδειξη σε ειδικές μόνο περιπτώσεις και δεν μπορούν να πετύχουν τα αισθητικά αποτελέσματα, που πετυχαίνουν οι Σκληρυντικές Ενέσεις στη θεραπεία των ευρυαγγειών και των μικρών φλεβών στα κάτω άκρα.

Ανώδυνη Αντιμετώπιση με τις πιο Σύγχρονες Λύσεις – Εμπειρία στις πιο Δύσκολες Περιπτώσεις

Στο ιατρείο μας, δύο γενιές ιατρών, έχουμε ασχοληθεί με την αισθητική φλεβολογία και την θεραπεία της ευρυαγγείας από το 1975 και σήμερα, η νέα γενιά διαθέτει πολύ μεγάλη συσσωρευμένη εμπειρία, πολύ καλή τεχνική και προσφέρει εξαιρετικά αισθητικά αποτελέσματα ακόμα και στις πιό δύσκολες περιπτώσεις.

Τι είναι οι ευρυαγγείες

Ευρυαγγειες είναι τα μικρά διεσταλμένα, κόκκινα ή μπλέ, φλεβικά τριχοειδή που φαίνονται στο δέρμα μας. Σε ορισμένες περιοχές του ποδιού τα αόρατα φυσιολογικά φλεβίδια διαστέλονται σιγά-σιγά, επειδή υπάρχουν τοπικά αυξημένες φλεβικές πιέσεις. Ετσι αυξάνονται σε μέγεθος και σε έκταση και γίνονται εμφανή και αντιαισθητικά.

Οι ευρυαγγείες είναι φλεβική νόσος (πρώτη κλινική εκδήλωση της φλεβικής νόσου) και όχι μόνο αισθητικό πρόβλημα, επειδή όμως δεν μας εκθέτει σε κανένα κίνδυνο, τις αντιμετωπίζουμε μόνο όταν μας ενοχλήσουν αισθητικά.

Ευρυαγγείες: Πριν τη Θεραπεία

parameilimenes-euruaggies

Οι ευρυαγγειες είναι φλεβική νόσος και όχι μόνο αισθητικό πρόβλημα,

Η ευρυαγγεία στα κάτω άκρα δεν είναι δερματολογικό, αλλά φλεβολογικό πρόβλημα (πρώτη εκδήλωση φλεβικής νόσου).

Μία αθώα ευρυαγγεία στα κάτω άκρα μπορεί να δημιουργείται από κεντρικότερες μη εμφανείς χαλασμένες φλέβες ή κιρσοι, που πιθανόν να συνυπάρχουν.

Στις περιπτώσεις αυτές πρέπει πρώτα να θεραπευθούν τα κεντρικότερα προβλήματα που είναι η αιτία της ευρυαγγείας και μετά να αντιμετωπιστεί η ευρυαγγεία.

Για τον λόγο αυτό, σε κάθε ασθενή που έρχεται στο ιατρειό μας με πρόβλημα ευρυαγγείας, ελέγχουμε πάντα, κλινικά και με Triplex το φλεβικό του δίκτυο στα κάτω άκρα. Η κλινική εξέταση και ο έλεγχος με υπερήχους εκτελούνται από τον ιατρό στο χώρο του ιατρείου.

Πριν τη θεραπεία δεν απαιτείται καμία προετοιμασία εκ μέρους του ασθενούς.

H Θεραπεία Ευρυαγγειών δεν είναι επώδυνη

Μία πολύ λεπτή βελόνα χρησιμοποιείται για να γίνουν οι εγχύσεις των σκληρυντικών ενέσεων. Αρκετές εγχύσεις γίνονται σε κάθε περιοχή. Αρκετές περιοχές χρειάζονται περισσότερες συνεδρίες για να θεραπευθούν. Αρκετές συνεδρίες είναι δυνατόν να χρειαστούν για να αντιμετωπιστεί ένα εκτεταμένο δίκτυο ευρυαγγειών.

Η μέθοδος απαιτεί ιδιαίτερη τεχνική εμπειρία και εξειδίκευση από τον ιατρό, είναι όμως πολύ απλή για τον ασθενή και δεν θεωρείται επώδυνη. Ενοχλεί λίγο περισσότερο αυτούς που έχουν “βελονοφοβία”.

Αναλόγα με το είδος της ευρυαγγείας που θεραπεύουμε, είναι δυνατόν στις εγχύσεις μας να χρησιμοποιήσουμε διαφορετικές σκληροθεραπευτικές ουσίες, οι οποίες μπορεί να είναι σε μορφή υγρών “Μικροσκληροθεραπεία ή Σκληροθεραπεία με υγρά” , “Liquid Microsclerotherapy” ή σε μορφή αφρού “Μικροσκληροθεραπεία ή Σκληροθεραπεία με Αφρούς”, “Foam Microsclerotherapy”.

eureiagies-therapeia-giatros

Μετά τη Θεραπεία – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Μετά τη θεραπεία με σκληρυντικές ενέσεις, δεν βάζουμε ελαστικά καλσόν. Το είδος της θεραπείας που εκτελούμε, η ασφάλεια και η καλή γνώση της τεχνικής μας επιτρέπει να μην χρειαζόμαστε ελαστικές κάλτσες για την θεραπεία της ευρυαγγείας.

01

Οι δραστηριότητες σας συνεχίζονται κανονικά και έχουμε πάντα στο μυαλό μας ότι η κίνηση βοηθά και τις φλέβες και τη θεραπεία μας.

Οι δραστηριότητες σας συνεχίζονται κανονικά (άθληση ελαφριά έως μέτρια, κανονική ή κουραστική εργασία, κλπ) και έχουμε πάντα στο μυαλό μας ότι η κίνηση βοηθά και τις φλέβες και τη θεραπεία μας.

Καλό είναι, για λίγες ημέρες μετά τη θεραπεία, να μην εκθέτουμε στον ήλιο τα σημεία που έγιναν οι ενέσεις. Λίγες μικρές μελανιές (εκχυμώσεις) εμφανίζονται στα σημεία των ενέσεων και υποχωρούν πλήρως σε 7-10 ημέρες.

Πολύ μικρής έκτασης επιφανειακοί ερεθισμοί σπάνια μπορει να εμφανιστούν στα σημεία των ενέσεων και θα υποχωρήσουν πλήρως σε 1-3 εβδομάδες.

Μόνιμες υπερχρώσεις, ή πληγές του δέρματος στα σημεία των ενέσεων είναι εξαιρετικά σπάνιες και σχεδόν πάντα είναι αποτέλεσμα λάθους τεχνικής.

02

Όσο πιο νωρίς θεραπευθεί η φλεβική νόσος, τόσο πιο εύκολη, γρήγορη, ανώδυνη και αισθητικά άριστη είναι η θεραπεία της.

Πρέπει να γνωρίζουμε ότι όσο πιό εξειδικευμένος και έμπειρος είναι ο γιατρός με τις θεραπείες αυτές, τόσο πιό ασφαλή και καλά είναι τα αισθητικά αποτελέσματα

Θα ξαναβγάλω ευρυαγγειες; Τι πρέπει να ξέρω

Η φλεβική νόσος είναι χρόνια, εξελικτική, καλοήθης νόσος και ο οργανισμός έχει την τάση να χαλάει συνεχώς τις φλέβες του, άσχετα αν προηγήθηκε Χειρουργική θεραπεία, Σκληροθεραπεία ή οποιαδήποτε άλλη θεραπεία.

Επίσης, η φλεβική νόσος εκφράζεται σε κάθε άτομο με διαφορετική ένταση και με διαφορετικό τρόπο. Η προδιάθεση να χαλάνε οι φλέβες των ποδιών μας είναι γραμμένη στο γενετικό μας κώδικα.

Είναι λοιπόν πιθανόν να επανεμφανιστούν σε άλλες, αλλά και στις ίδιες περιοχές προδιάθεσης, καινούργιες παθολογικές φλέβες και ευρυαγγειες. Η διαδικασία επανεμφάνισης είναι αργή και σταδιακή. Για τον λόγο αυτό, περιοδική παρακολούθηση και συντήρηση του καλού αποτελέσματος κρίνεται σχεδόν πάντα απαραίτητη.

Tονίζουμε, ότι αν θεραπευθεί σωστά το υπάρχον φλεβικό πρόβλημα, ελαττώνεται πολύ ο ρυθμός εμφάνισης καινούργιων χαλασμένων φλεβών και ευρυαγγειών, γιατί η θεραπεία ανακουφίζει ιδιαίτερα τη φλεβική κυκλοφορία στα πόδια. Επίσης όσο πιο νωρίς θεραπευθεί η φλεβική νόσος, τόσο πιο εύκολη, γρήγορη, ανώδυνη και αισθητικά άριστη είναι η θεραπεία της.