Ενδοφλεβικό laser αντί για Χειρουργείο

endolaser002

Το ενδοφλεβικό laser χρησιμοποιείται μόνο για τη θεραπεία των κιρσών και υποκαθιστά πλέον το τραυματικότερο μέρος του κλασικού χειρουργείου, ανώδυνα και χωρίς τομές.

Με αναίμακτες τεχνικές εκπέμπουμε ενέργεια laser μέσα στη φλέβα και έτσι προκαλούμε την θερμική καταστροφή της.

Απαιτεί τοπική αναισθησία και συνήθως εκτελείται σε αποστειρωμένο χειρουργικό περιβάλλον.

Εφαρμόζεται στη κεντρική επιφανειακή φλέβα (Μείζονα ή Ελάσσονα Σαφηνή φλέβα), που η ανεπάρκειά της έχει προκαλέσει την εμφάνιση των κιρσών.

Θεραπεύει ένα σημαντικό μέρος του προβλήματος (την κεντρική χαλασμένη φλέβα), αλλά όχι ολόκληρο το πρόβλημα (τους περιφερικούς αντιαισθητικούς κιρσούς).

endolaser2

Είναι λοιπόν μια μέθοδος, που αν εφαρμοστεί μόνη της, βελτιώνει το πρόβλημα, αλλά δεν μπορεί να δώσει ολοκληρωμένο αποτέλεσμα.

Στο ιατρείο μας, για την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του προβλήματος συχνά συνδυάζουμε συγχρόνως με το ενδοφλεβικό laser και την αφαίρεση των κιρσών με μικροφλεβεκτομές. Με τον τρόπο αυτό πετυχαίνουμε το καλύτερο αισθητικό και λειτουργικό αποτέλεσμα σε ένα χρόνο, χωρίς να απαιτηθούν επιπλέον ταλαιπωρία και επιπλέον θεραπείες σε δεύτερο χρόνο, για την εξαφάνιση των κιρσών που παρέμειναν στο πόδι.

Αμέσως μετά την διαδικασία ο ασθενής επιστρέφει περπατώντας στο σπίτι του και την επομένη στις καθημερινές του δραστηριότητες.

Σε περίπτωση που ο ασθενής επιλέξει μόνο ενδοφλεβικό laser χωρίς μικροφλεβεκτομές, τότε οι κιρσοί που πιθανόν να παραμείνουν στο πόδι του θεραπεύονται σε δεύτερο χρόνο στο ιατρείο με σκληρυντικές ενέσεις και όχι με μικροφλεβεκτομές. Η εξειδικευμένη φλεβολογική τεχνική των σκληρυντικών ενέσεων με αφρό στη περίπτωση αυτή είναι η μόνη που δίνει τα καλύτερα αισθητικά αποτελεσματα με τον απλούστερο τρόπο και την λιγότερη ταλαιπωρία του ασθενή.