Βασικοί κανόνες για την καλύτερη θεραπεία στο φλεβικό σας πρόβλημα (Μέρος 1o)

 

Αν θέλετε να αυξήσετε τις πιθανότητες  ότι θα παραλάβετε υψηλής ποιότητας ιατρική φροντίδα για το φλεβικό σας πρόβλημα, παρακάτω θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να λάβετε μια ενημερωμένη απόφαση σε σχέση με τη θεραπεία σας.

Πόσο σημαντική είναι η σωστή ΔΙΑΓΝΩΣΗ;

Η πρώτη σας επίσκεψη σε ένα φλεβολογικό ιατρείο είναι πολύ σημαντική. Ο ιατρός σας θα πρέπει να διαθέσει όλον τον απαιτούμενο χρόνο για να σας ακούσει, να σας εξετάσει και να συζητήσει μαζί σας το φλεβικό σας πρόβλημα καθώς και τις λύσεις του.

Η φλεβική νόσος σε κάθε ασθενή εκφράζεται διαφορετικά, όπως τα δακτυλικά αποτυπώματα! Η σωστή διάγνωση είναι πολύ σημαντική γιατί αναδεικνύει όλες τις λεπτομέρειες ώστε να μπορέσει να σχεδιαστεί από τον ειδικό ιατρό η ιδανική θεραπεία αποκλειστικά για το δικό σας  πρόβλημα.

Για τη σωστή ΔΙΑΓΝΩΣΗ απαιτούνται:

  • Λεπτομερές ιατρικό και φλεβολογικό ιστορικό.
  • Εξειδικευμένη και λεπτομερής κλινική εξέταση του φλεβικού σας προβλήματος από τον ιατρό.
  • Εξέταση με ειδικούς υπερήχους Triplex από τον ιατρό για να εντοπίσει και να μελετήσει τις φλέβες που ανεπαρκούν.
  • Λεπτομερής Χαρτογράφηση του φλεβικού συστήματος στα πόδια σας.

 

Η λανθασμένη ή ανακριβής διάγνωση του προβλήματός σας, μπορεί να οδηγήσει στην επιλογή και άρα στην εφαρμογή, μη κατάλληλης ή λανθασμένης για το συγκεκριμένο πρόβλημα θεραπείας (π.χ. φλέβες διαφορετικής θέσης, διαμέτρου, και προέλευσης, μπορεί να απαιτούν διαφορετική τεχνική για την αντιμετώπισή τους). Το αποτέλεσμα είναι η εμφάνιση νέων κιρσών ή η εξέλιξη των ήδη υπαρχόντων.

Πόσο σημαντική είναι η εξειδίκευση και η εμπειρία του ιατρού;

Η εξασφάλιση μιας επιτυχημένης θεραπείας απαιτεί από τον ιατρό εκπαίδευση ετών επάνω στη φλεβική νόσο, συνεχή ενημέρωση για τις νέες εξελίξεις (π.χ., για καινοτόμες θεραπείες, νέες τεχνολογίες, κ.α.) και μεγάλο αριθμό ασθενών που έχουν θεραπευτεί με επιτυχία. Μόνο τότε ένας ιατρός είναι σε θέση να θεραπεύσει επιτυχώς όλες τις μορφές της φλεβικής νόσου. Για παράδειγμα ένας ιατρός θα πρέπει να έχει μεγάλη εμπειρία σε περιστατικά χρόνιας φλεβικής ανεπάρκειας, σε δυσπλασίες και σε φλέβες περινέου, αιδοίου  και βουβωνικής περιοχής που συνήθως εμφανίζονται στην εγκυμοσύνη.

Επίσης, ο ιατρός θα πρέπει να έχει άψογες ικανότητες καθοδήγησης υπερήχων, ικανότητες χαρτογράφησης των παθολογικών φλεβών και εμπειρία στην υπερηχογραφικά καθοδηγούμενη σκληροθεραπεία. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται η πετυχημένη θεραπεία των δυσλειτουργικών φλεβών. Ο έμπειρος φλεβολόγος πρέπει να έχει επίσης βαθιά γνώση και εμπειρία στη σκληροθεραπεία (π.χ., για την σύνθεση του κατάλληλου θεραπευτικού διαλύματος, την τοποθέτηση σωστής δοσολογίας, κ.α.). Η Σκληροθεραπεία είναι το δυσκολότερο και το σημαντικότερο μέρος της επιτυχημένης φλεβολογίας και ολοκληρώνει το λειτουργικό και αισθητικό αποτέλεσμα.

Ο φλεβολόγος σας πρέπει επίσης να δίνει έμφαση στη λεπτομέρεια έτσι ώστε να εξασφαλιστεί το υψηλότερο επίπεδο ιατρικής φροντίδας, θεραπείας και αισθητικού αποτελέσματος.

Οι φλέβες στα πόδια είναι διπλό πρόβλημα. Λειτουργικό και αισθητικό! Για τον λόγο αυτό η θεραπεία τους πρέπει να πραγματοποιείται από κάποιον ιατρό που μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημά σας ολιστικά, λαμβάνοντας υπόψιν του όχι μόνο τις φλέβες σας, αλλά την υγεία σας συνολικά και τις αισθητικές σας απαιτήσεις.

Ο ιατρός Μάριος Βαλσάμης ασχολείται αποκλειστικά με τη Φλεβολογία – Αγγειολογία από το 1997. Είναι μέλος της Γαλλικής Φλεβολογικής Εταιρείας και της Αμερικανικής Εταιρείας Φλεβών και Λεμφαγγείων. Πρόκειται για δύο διεθνώς αναγνωρισμένα φλεβολογικά ινστιτούτα που παρέχουν ολοκληρωμένη εκπαίδευση και αξιολόγηση σε ιατρούς στον τομέα της Φλεβολογίας.

Τι να θυμάστε

  • Η σωστή διάγνωση είναι υψίστης σημασίας για να παραλάβετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα από τη θεραπεία σας.
  • Ο φλεβολόγος σας θα πρέπει να είναι έμπειρος και πολύ καλά εκπαιδευμένος στη διάγνωση και σε όλες τις σύγχρονες θεραπείες των φλεβικών προβλημάτων.
  • Για να ελέγξτε και να θεραπεύσετε το φλεβικό σας πρόβλημα κλείστε το ραντεβού σας με τον ιατρό Μάριο Βαλσάμη.

 

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την αποθήκευση των Cookies.