Βασικοί κανόνες για την καλύτερη θεραπεία στο φλεβικό σας πρόβλημα (Μέρος 2o)

 

Πόσο σημαντική είναι η επιλογή της κατάλληλης θεραπείας για το πρόβλημά σας;

Κάθε περίπτωση φλεβικής νόσου είναι μοναδική και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται. Στα ιατρεία μας επιλέγουμε την καταλληλότερη και λιγότερο επεμβατική θεραπεία για την κάθε περίπτωση. Λαμβάνουμε υπόψιν μας παράγοντες όπως φλεβική διάμετρος, περιοχή και σοβαρότητα του προβλήματος, προσδοκίες και τρόπος ζωής του ασθενούς, ηλικία και άλλα.

Οι σύγχρονες, ελάχιστα επεμβατικές διαθέσιμες θεραπείες είναι το Ενδοφλεβικό Laser, η Υπερηχογραφική Σκληροθεραπεία Αφρού και η Ενδοφλεβική Κόλλα. Θεραπεύουν το πρόβλημα των κιρσών ανώδυνα και αποτελεσματικά, με ελάχιστη ταλαιπωρία και ανάρρωση, ενώ έχουν αντικαταστήσει πλήρως το παλαιό χειρουργείο.

Ωστόσο, η κάθε μία από αυτές τις θεραπείες, μπορεί να προτιμάται περισσότερο σε σχέση με κάποια άλλη θεραπεία για κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα. Για παράδειγμα, για κιρσούς που δεν βρίσκονται πολύ κοντά στο δέρμα και έχουν ευθύγραμμο μήκος μεγαλύτερο από 5 εκατοστά προτιμούμε τη θεραπεία με Ενδοφλεβικό Laser ενώ σε κιρσούς μικρής διαμέτρου ή αρχικού σταδίου επιλέγουμε συχνά την απλούστερη και λιγότερο επεμβατική σύγχρονη μέθοδο της Υπερηχογραφικά Καθοδηγούμενης Σκληροθεραπείας με Αφρό.

Ο φλεβολόγος σας θα πρέπει να είναι πρόθυμος να συζητήσει μαζί σας όλες τις θεραπευτικές επιλογές και όλα τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της κάθε θεραπευτικής επιλογής.

Πόσο σημαντικό είναι να θεραπεύσετε τους κιρσούς σας, πριν θεραπεύσετε τις ευρυαγγείες σας;

Εκτός από την κλινική εξέταση, πρέπει πάντα να πραγματοποιείται και υπερηχογραφική εξέταση με Triplex φλεβών. Με αυτό τον τρόπο ανιχνεύονται κεντρικότερες παθολογικές φλέβες που τροφοδοτούν τις ευρυαγγείες και ουσιαστικά είναι η αιτία της εμφάνισής τους. Αυτό σημαίνει ότι θεραπεύουμε όχι μόνο τις ορατές φλέβες, οι οποίες αρχικά σας παρακίνησαν να επισκεφθείτε τον ιατρό σας, αλλά και οποιοδήποτε άλλο μη ορατό φλεβικό πρόβλημα το οποίο μπορεί να προκαλέσει άλλα συμπτώματα και προβλήματα μελλοντικά.

Πολλές φορές ασθενείς αναφέρουν ότι έχουν θεραπεύσει στο παρελθόν τις ευρυαγγείες τους, αλλά η θεραπεία τους δεν ήταν αποτελεσματική, καθώς αυτές επανεμφανίστηκαν πολύ γρήγορα. Στις περισσότερες περιπτώσεις το πρόβλημα ήταν ότι το υποκείμενο πρόβλημα είχε μείνει αθεράπευτο.

Αν υπάρχουν λοιπόν,  υποκείμενες φλέβες, τις θεραπεύουμε πρώτα με Ενδοφλεβικό Laser, Ιατρική Κόλλα ή Υπερηχογραφικά Καθοδηγούμενη Σκληροθεραπεία και μετά θεραπεύουμε τις ευρυαγγείες.

Πόσο σημαντικός είναι ο περιοδικός έλεγχος από το φλεβολόγο σας;

Ο περιοδικός έλεγχος του θεραπευμένου ασθενούς είναι απαραίτητος για να διατηρηθεί ένα άριστο αποτέλεσμα. Για παράδειγμα, καλό είναι ο ασθενής να επισκέπτεται τον ιατρό σε ένα διάστημα 12 και 24 μηνών ώστε να αξιολογηθεί η εξέλιξη της θεραπείας και να εξασφαλιστεί η διατήρηση ενός επιτυχημένου αποτελέσματος.

Τι να θυμάστε

  • Η σωστή διάγνωση είναι υψίστης σημασίας για να παραλάβετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα από τη θεραπεία σας.
  • Ο φλεβολόγος σας θα πρέπει να είναι έμπειρος και πολύ καλά εκπαιδευμένος στη διάγνωση και θεραπεία όλων των φλεβικών προβλημάτων.
  • Η θεραπεία που θα επιλέξετε θα πρέπει να είναι προσαρμοσμένη στο δικό σας πρόβλημα.
  • Τυχόν υποκείμενα φλεβικά προβλήματα θα πρέπει να εντοπίζονται και να θεραπεύονται πρώτα.
  • Οι πιο σύγχρονες και αξιόπιστες θεραπείες αντιμετώπισης φλεβικών προβλημάτων είναι: το Ενδοφλεβικό Laser, η Υπερηχογραφικά Καθοδηγούμενη Σκληροθεραπεία με Αφρό, η Ενδοφλεβική Κόλλα και οι Μικροφλεβεκτομές.
  • Ο περιοδικός έλεγχος του φλεβικού σας συστήματος είναι απαραίτητος.
  • Για να ελέγξτε και να θεραπεύσετε το φλεβικό σας πρόβλημα κλείστε το ραντεβού σας με τον ιατρό Μάριο Βαλσάμη.

 

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την αποθήκευση των Cookies.