ΜΙΚΡΟΣΚΛΗΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ – ΣΚΛΗΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΥΡΥΑΓΓΕΙΩΝ

ΜΙΚΡΟΣΚΛΗΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ – ΣΚΛΗΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΥΡΥΑΓΓΕΙΩΝ

Η ιδανική θεραπεία για ευρυαγγείες είναι η Μικροσκληροθεραπεία ή Σκληροθεραπεία για ευρυαγγείες ή Σκληρυντικές ενέσεις για ευρυαγγείες. Είναι η μόνη μέθοδος που μας δίνει την δυνατότητα να εξαλείφουμε τις πολύ μικρές παθολογικές φλέβες και όλα τα είδη ευρυαγγειών με τη βοήθεια ειδικών φαρμάκων που εγχύουμε μέσα σε αυτές.

Τα φάρμακα μπορεί να βρίσκονται σε μορφή υγρού ή αφρού, ανάλογα με το πρόβλημα.

Προηγείται πάντα λεπτομερής έλεγχος της φλεβικής κυκλοφορίας στα κάτω άκρα με ειδικούς υπερήχους αγγείων Triplex. Αν εντοπιστούν κεντρικά φλεβικά προβλήματα ή κιρσοί θα πρέπει αυτά να θεραπευθούν πρώτα.

Δεν πρόκειται για απλή έγχυση φαρμάκου στο αγγείο.

Πρόκειται για καταξιωμένη και εξειδικευμένη Φλεβολογική τεχνική και απαιτεί ιδιαίτερες φλεβολογικές γνώσεις και δεξιότητες.

Στα ιατρεία ValsamisVeins, ο χειρουργός Μάριος Βαλσάμης εκτελεί ο ίδιος προσωπικά όλες τις Σκληροθεραπείες Κιρσών και Ευρυαγγειών.

Η ιδανική θεραπεία για ευρυαγγείες είναι η Μικροσκληροθεραπεία ή Σκληροθεραπεία για ευρυαγγείες ή Σκληρυντικές ενέσεις για ευρυαγγείες. Είναι η μόνη μέθοδος που μας δίνει την δυνατότητα να εξαλείφουμε τις πολύ μικρές παθολογικές φλέβες και όλα τα είδη ευρυαγγειών με τη βοήθεια ειδικών φαρμάκων που εγχύουμε μέσα σε αυτές.

Τα φάρμακα μπορεί να βρίσκονται σε μορφή υγρού ή αφρού, ανάλογα με το πρόβλημα.

Προηγείται πάντα λεπτομερής έλεγχος της φλεβικής κυκλοφορίας στα κάτω άκρα με ειδικούς υπερήχους αγγείων Triplex. Αν εντοπιστούν κεντρικά φλεβικά προβλήματα ή κιρσοί θα πρέπει αυτά να θεραπευθούν πρώτα.

Δεν πρόκειται για απλή έγχυση φαρμάκου στο αγγείο.

Πρόκειται για καταξιωμένη και εξειδικευμένη Φλεβολογική τεχνική και απαιτεί ιδιαίτερες φλεβολογικές γνώσεις και δεξιότητες.

Η εμπειρία μας στη Μικροσκληροθεραπεία είναι πολύ μεγάλη και αποτελεί μία από τις σημαντικότερες δραστηριότητές μας από το 1997.

Την εφαρμόζουμε καθημερινά σε θεραπείες ευρυαγγείας και Αισθητικής φλεβολογίας με άριστα και άμεσα αποτελέσματα.

Η ΜΙΚΡΟΣΚΛΗΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ

1. Πριν τη Μικροσκληροθεραπεία:
 • Αξιολόγηση του ασθενή: Κλινική εξέταση – Υπερηχογραφική εξέταση με Triplex φλεβών.
 • Αν υπάρχουν κεντρικότερες παθολογικές φλέβες, που τροφοδοτούν τις ευρυαγγείες, τις θεραπεύουμε πρώτα, με Ενδοφλεβικό Laser ή με Υπερηχογραφική Σκληροθεραπεία Αφρού.
 • Αν δεν υπάρχουν εσωτερικές παθολογικές φλέβες, ελέγχουμε την επιδερμική φλεβική κυκλοφορία στα σημεία της επιδερμίδας που πάσχουν.
 • Ελεγχουμε το είδος, τη μορφή και τις ιδιαιτερότητες της Ευρυαγγείας.
 • Εξατομικεύουμε τη θεραπεία για τον κάθε ασθενή (ο αριθμός των θεραπευτικών επισκέψεων καθορίζεται από την έκταση και την ένταση του προβλήματος).
 • Δεν χρειάζεται κάποια προετοιμασία από τον ασθενή πριν την θεραπεία.
2. Η Μικροσκληροθεραπεία:
 • Κατά τη Μικροσκληροθεραπεία ή αλλιώς Σκληρυντικές ενέσεις για ευρυαγγείες γίνονται τοπικές εγχύσεις ειδικών φαρμάκων στις ευρυαγγείες, μέσα από μικροσκοπικές βελόνες. Τα φάρμακα είναι σε μορφή υγρού ή αφρού.
 • Το φάρμακο καταστρέφει την ευρυαγγεία και σταδιακά θα την απορροφήσει φυσιολογικά το σώμα.
 • Σε κάθε συνεδρία γίνονται αρκετές εγχύσεις και στα δύο πόδια.
 • Η θεραπεία δεν θεωρείται επώδυνη. Οι περισσότεροι ασθενείς αναφέρουν απλή στιγμιαία ενόχληση.
 • Ο ασθενής σε λίγα λεπτά αποχωρεί από το ιατρείο.

*Η εμπειρία μας στη Μικροσκληροθεραπεία είναι πολύ μεγάλη και αποτελεί μία από τις σημαντικότερες δραστηριότητές μας από το 1997.

3. Μετά την Μικροσκληροθεραπεία:
 • Δεν απαιτείται η χρήση ελαστικών καλσών. Το είδος της θεραπείας που εκτελούμε, η ασφάλεια και η γνώση της τεχνικής, μας επιτρέπει να μην χρειαζόμαστε ελαστικές κάλτσες στη θεραπεία της ευρυαγγείας.
 • Επιστρέφετε αμέσως στην εργασία σας και οι δραστηριότητές σας συνεχίζονται κανονικά.
 • Μπορείτε να γυμναστείτε κανονικά, χωρίς υπερβολές. Η σωματική δραστηριότητα είναι ευεργετική για τις φλέβες και τη θεραπεία.
 • Αποφύγετε να εκθέσετε στον ήλιο τα σημεία που έγιναν οι ενέσεις, για λίγες ημέρες μετά τη θεραπεία, .
 • Οι ευρυαγγείες, σταδιακά θα απορροφηθούν με φυσιολογικό τρόπο από το σώμα μας.
 • Η διαδικασία θα επαναληφθεί όσες φορές απαιτεί το φλεβικό πρόβλημα του ασθενούς.

Η εμπειρία μας στη Μικροσκληροθεραπεία είναι πολύ μεγάλη και αποτελεί μία από τις σημαντικότερες δραστηριότητές μας από το 1997.

       Την εφαρμόζουμε καθημερινά σε θεραπείες ευρυαγγείας και Αισθητικής φλεβολογίας με        άριστα και άμεσα αποτελέσματα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΘΕΝΩΝ - ΜΙΚΡΟΣΚΛΗΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ.

Ποιές Ευρυαγγείες Αντιμετωπίζονται Με την Μικροσκληροθεραπεία;
 • Όλες οι ευρυαγγείες κάθε μεγέθους, έκτασης και μορφής θεραπεύονται με Μικροσκληροθεραπεία.
 • Θεραπεύονται επίσης και μικρά μπλέ ή πράσινα φλεβίδια ή μικροί κιρσοί που συχνά συνυπάρχουν με τις ευρυαγγείες.
 • Ευρυαγγείες και μικρά αντιαισθητικά φλεβίδια σε κάθε σημείο του σώματος, όπως πλάτη, γλουτούς, ώμοι, κοιλιά και στήθος.

Στα ιατρεία μας, διαθέτουμε μεγάλη φλεβολογική εμπειρία και πολύ καλή γνώση όλων των σκληροθεραπευτικών τεχνικών ώστε να μπορούμε να προσφέρουμε εξαιρετικά αισθητικά αποτελέσματα ακόμα και στις πιο δύσκολες περιπτώσεις.

Το δερματολογικό Laser μπορεί να θεραπεύσει αποτελεσματικά τις Ευρυαγγείες;
 • Αν εξαιρέσουμε τις περιπτώσεις των μεγάλων κιρσών οι οποίοι θεραπεύονται ικανοποιητικά με τη χρήση ενδοφλεβικού laser, η θεραπεία με χρήση δερματολογικού laser στις ευρυαγγείες των ποδιών μέχρι σήμερα δεν έχει δώσει πολύ ικανοποιητικά αισθητικά αποτελέσματα.
 • Η χρήση laser για τη θεραπεία ευρυαγγειών στα πόδια είναι σημαντικά λιγότερο αποτελεσματική όταν συγκρίνεται με μια εξειδικευμένη και επιτυχημένη σκληροθεραπεία.
 • Επιπλέον, η χρήση laser δεν είναι ανώδυνη θεραπεία.
Ποιες ουσίες χρησιμοποιούνται στη Μικροσκληροθεραπεία;
 • Το Sodium Tetradecyl Sulphate και το Polidocanol είναι δύο αντίστοιχα διαλύματα όπου χρησιμοποιούνται ευρέως σε ολόκληρο τον κόσμο. Χρησιμοποιείται επίσης και Υπέρτονο Χλωριούχο Νάτριο.
Πόσες θεραπευτικές συνεδρίες θα χρειαστώ;

Αρκετές εγχύσεις γίνονται σε κάθε περιοχή. Αρκετές περιοχές χρειάζονται περισσότερες συνεδρίες για να θεραπευθούν. Αρκετές συνεδρίες είναι δυνατόν να χρειαστούν για να αντιμετωπιστεί ένα εκτεταμένο δίκτυο ευρυαγγειών. Το πρωτόκολλο της δικής σας θεραπείας, το οποίο περιλαμβάνει τον αριθμό συνεδριών που θα χρειαστούν, θα καθοριστεί κατά τη διάρκεια του πρώτου σας ραντεβού.

Ποιό θα είναι το κόστος της θεραπείας μου;

Το κόστος είναι διαφορετικό για κάθε ασθενή και εξαρτάται από την μορφή, την έκταση και την ένταση του φλεβικού προβλήματος.

Δεν τις χρειάζομαι τις φλέβες που εξαφανίζουμε;

Οι παθολογικές φλέβες που εξαλείφουμε με την Σκληροθεραπεία, δεν είναι μόνο άχρηστες για τον οργανισμό μας, αλλά και επιζήμιες για το υπόλοιπο φλεβικό δίκτυο του ποδιού μας. Οι χαλασμένες φλέβες (ευρυαγγείες-κιρσοί) αντί να ανεβάσουν το αίμα στη καρδιά, το κατεβάζουν προς τα κάτω και φορτώνουν τις υγιείς φλέβες με επιπλέον εργασία. Το αίμα λιμνάζει, η φλεβική πίεση τοπικά αυξάνεται και έτσι δημιουργούνται συνθήκες ιδανικές για να καταστραφούν κι άλλες υγιείς φλέβες. Η εξάλιψη των παθολογικών φλεβών ανακουφίζει την κυκλοφορία και το αίμα συνεχίζει να επιστρέφει στη καρδιά με τις υπόλοιπες υγιείς φλέβες.

Μετά την θεραπεία θα ξαναεμφανιστούν ευρυαγγείες στο μέλλον;
 • Η φλεβική νόσος εκφράζεται σε κάθε άτομο διαφορετικά και μοναδικά. Η προδιάθεση να χαλάνε οι φλέβες των ποδιών μας είναι γραμμένη στο γενετικό μας κώδικα.
 • Η φλεβική νόσος είναι χρόνια, εξελικτική νόσος και ο οργανισμός έχει την τάση να χαλάει συνεχώς τις φλέβες του, άσχετα αν προηγήθηκε αποτελεσματική θεραπεία με ενδοφλεβικό laser ή Σκληροθεραπεία.
 • Είναι λοιπόν πιθανόν να επανεμφανιστούν στις ίδιες καθώς και σε άλλες περιοχές, καινούργιες παθολογικές φλέβες και ευρυαγγείες.
 • Η διαδικασία επανεμφάνισης είναι αργή και σταδιακή. Για τον λόγο αυτό, περιοδική παρακολούθηση και συντήρηση του καλού αποτελέσματος κρίνεται σχεδόν πάντα απαραίτητη.
 • Αν θεραπευθεί σωστά το υπάρχον φλεβικό πρόβλημα, ανακουφίζεται η φλεβική κυκλοφορία στα πόδια και έτσι ελαττώνεται πολύ ο ρυθμός εμφάνισης καινούργιων χαλασμένων φλεβών και ευρυαγγειών.
 • Επίσης όσο πιο νωρίς θεραπευθεί η φλεβική νόσος, τόσο πιο εύκολη, γρήγορη, ανώδυνη και αισθητικά άριστη είναι η θεραπεία της.
Χρειάζεται προετοιμασία πριν ξεκινήσω την θεραπεία;
 • Μία αθώα ευρυαγγεία στα κάτω άκρα μπορεί να δημιουργείται από κεντρικότερες μη εμφανείς χαλασμένες φλέβες ή κιρσούς, που πιθανόν να συνυπάρχουν.
 • Στις περιπτώσεις αυτές πρέπει πρώτα να θεραπευθούν τα κεντρικότερα προβλήματα που είναι η αιτία της ευρυαγγείας και μετά να αντιμετωπιστεί η ευρυαγγεία.
 • Για τον λόγο αυτό, σε κάθε ασθενή που έρχεται στο ιατρειό μας με πρόβλημα ευρυαγγείας, ελέγχουμε πάντα, κλινικά και με Triplex το φλεβικό του δίκτυο στα κάτω άκρα. Η κλινική εξέταση και ο έλεγχος με υπερήχους εκτελούνται από τον ιατρό στο χώρο του ιατρείου.
 • Πριν τη θεραπεία δεν απαιτείται καμία προετοιμασία εκ μέρους του ασθενούς.
Μετά την θεραπεία θα χρειαστεί να φορέσω ελαστικές κάλτσες;

Στα ιατρεία μας, μετά τη θεραπεία με σκληρυντικές ενέσεις, δεν επιβάλλεται να φορέσουμε ελαστικές κάλτσες ή καλσόν. Το είδος της σκληροθεραπείας που εφαρμόζουμε, η ασφάλεια και κυρίως η εξειδικευμένη γνώση της τεχνικής, μας επιτρέπουν να μην χρειαζόμαστε ελαστικές κάλτσες για την θεραπεία της ευρυαγγείας. (*Υπάρχουν άλλες τεχνικές σκληροθεραπείας που η χρήση σφιχτών ελαστικών καλτσών είναι επιβεβλημένη μετά την θεραπεία).

Τι πρέπει να κάνω μετά την Μικροσκληροθεραπεία;
 • Με την τεχνική Σκληροθεραπείας που εφαρμόζουμε δεν είναι απαραίτητες οι ελαστικές κάλτσες αμέσως μετά.
 • Θα συζητήσουμε μαζί σας όλες τις απορίες σας και θα σας δώσουμε ενημερωτικό έντυπο, αλλά το καθημερινό σας πρόγραμμα δεν πρόκειται να αλλάξει.
 • Το περπάτημα και η άθληση ωφελεί.
 • Μπορείτε να επικοινωνήσετε κάθε στιγμή με τη νοσοκόμα ή τον ιατρό για να λύσετε κάθε απορία σας.
 • Θα προγραμματιστεί σύντομα επανέλεγχος για αξιολόγηση του αποτελέσματος και συνέχιση της θεραπείας εφόσον αυτό απαιτείται.

Η εμπειρία και η εξειδίκευση του ιατρού, ελαχιστοποιεί τους όποιους κινδύνους.

Έχει Παρενέργειες Η Μικροσκληροθεραπεία;
 • Μικρές μελανιές (εκχυμώσεις) εμφανίζονται στα σημεία των ενέσεων και υποχωρούν πλήρως σε 1-2 εβδομάδες.
 • Πολύ μικρής έκτασης επιφανειακοί ερεθισμοί μπορει να εμφανιστούν στα σημεία των ενέσεων και θα υποχωρήσουν πλήρως σε 1-2 εβδομάδες.
 • Σημεία ελαφράς υπέρχρωσης μπορεί να εμφανιστούν, όταν θεραπεύουμε πολύ διεσταλμένες ευρυαγγείες και συνήθως σβήνουν μόνα τους σε διάστημα λίγων μηνών. Αν επιμένουν θα τα αποχρωματίσουμε εμείς.
 • Τοπικές σκληρύνσεις των μεγαλύτερων φλεβιφίων που θεραπεύουμε μπορεί να συμβούν και θα απορροφηθούν σταδιακά από το σώμα μας.
 • Τοπική δερματική αλλεργία από τα φάρμακα είναι πολύ σπάνια και αποχωρεί μόνη της ή με τοπική χρήση κρέμας.
 • Πληγές του δέρματος στα σημεία των ενέσεων είναι εξαιρετικά σπάνιες και σχεδόν πάντα είναι αποτέλεσμα άστοχης τεχνικής.
 • Όσο πιο νωρίς θεραπευθεί η φλεβική νόσος, τόσο πιο εύκολη, γρήγορη, ανώδυνη και αισθητικά άριστη είναι η θεραπεία της.
 • Η Σκληροθεραπεία είναι εξειδικευμένη Φλεβολογική τεχνική. Η εξοικείωση και η εμπειρία του ιατρού με την τεχνική εγγυάται ασφαλέστερα και καλύτερα αισθητικά αποτελέσματα.
Οι Επιπλοκές της Μικροσκληροθεραπείας

Οι επιπλοκές δεν εξαρτώνται από την ποιότητα της θεραπείας και την εμπειρία τουιατρού.

 • Σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις στα φάρμακα είναι εξαιρετικά σπάνιες.
 • Θρομβώσεις εσωτερικών φλεβών μετά από Μικροσκληροθεραπεία είναι εξαιρετικά σπάνιες.
 • Η χρήση του αφρού στη σκληροθεραπεία σπάνια έχει παρενέργειες, που όταν εμφανιστούν διαρκούν λίγα λεπτά και είναι πάντα παροδικές.

Στα ιατρεία μας, διαθέτουμε μεγάλη φλεβολογική εμπειρία και πολύ καλή γνώση όλων των σκληροθεραπευτικών τεχνικών ώστε να μπορούμε να προσφέρουμε εξαιρετικά αισθητικά αποτελέσματα ακόμα και στις πιο δύσκολες περιπτώσεις.

Θεραπείες - Φωτογραφίες Πριν & Μετά

Ένας μήνας μετά την θεραπεία

 

Ασθενής: Γυναίκα 56 ετών

Πρόβλημα: Κιρσοί μηρού και κνήμης σταδιακά  αυξανόμενοι απο 10ετία.

Συμπτώματα: Αίσθημα βάρους και κούρασης στο μηρό  και στη κνήμη. Περιστασιακά νυκτερινές κράμπες. Έντονη  αισθητική ενόχληση.

Μέθοδος Θεραπείας: Υπερηχογραφικά Καθοδηγούμενη  Σκληροθεραπεία με Αφρό

Αποτελέσματα: Τα συμπτώματα εξαφανίστηκαν από την  πρώτη συνεδρία. Αισθάνεται το πόδι ξανά δυνατό και  ξεκούραστο. Είναι πολύ ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα.  Επανέλεγχος 2 χρόνια μετά δείχνει φυσιολογικό φλεβικό  σύστημα.

 

Ασθενής: Άνδρας 67 ετών.

Πρόβλημα: Σοβαρό πρόβλημα κιρσών με σημάδια φλεβικής ανεπάρκειας όπως οίδημα και υπέρχρωση χαμηλά στη κνήμη. Δεν αναφέρει άλλες ενοχλήσεις.

Μέθοδος Θεραπείας: Ενδοφλεβικό Laser και συγχρόνως Μικροφλεβεκτομές.

Αποτελέσματα: 6 μήνες μετά, το οίδημα χαμηλά έχει βελτιωθεί. Αν και δεν είχε υποκειμενικές ενοχλήσεις, μετά την θεραπεία αισθάνεται το πόδι του πιο ελαφρύ και ξεκούραστο. Δεν ενδιαφέρεται να βελτιώσει περισσότερο την αισθητική του ποδιού με Σκληρυντικές ενέσεις.

 

Ασθενής: Γυναίκα 64 ετών

Πρόβλημα: Μέτριο πρόβλημα κιρσών. Κιρσοί που εμφανίστηκαν πριν πολλά χρόνια και συνεχώς επιδεινώνονται.

Συμπτώματα: Αίσθημα κούρασης χαμηλά στο πόδι και συσφικτικό βάρος στη περιοχή των κιρσών. Ενοχλείται αισθητικά.

Μέθοδος Θεραπείας: Υπερηχογραφικά Καθοδηγούμενη Σκληροθεραπεία με Αφρό

Αποτελέσματα: 3 μήνες μετά, τα συμπτώματα έχουν εξαφανιστεί, καθώς και οι κιρσοί.

 

Ασθενής: Γυναίκα 29 ετών

Πρόβλημα: Μικροί κιρσοί

Σύμπτώματα: Αίσθημα κούρασης στο πόδι, ιδίως στη ζέστη. Έντονη αισθητική ενόχληση.

Μέθοδος Θεραπείας: Υπερηχογραφικά Καθοδηγούμενη Σκληροθεραπεία με Αφρό

Αποτελέσματα: 5 μήνες μετά τα συμπτώματα και οι κιρσοί έχουν εξαφανιστεί.

 

Ασθενής: Γυναίκα 45 ετών.

Πρόβλημα: Ευρυαγγείες από 10ετία.

Σύμπτώματα: Έντονη αισθητική ενόχληση.

Μέθοδος Θεραπείας: Μικροσκληροθεραπεία.

Αποτελέσματα: 6μήνες μετά ολοκληρωμένο αισθητικό αποτέλεσμα.

 

Ασθενής: Γυναίκα 53 ετών.

Πρόβλημα: Ευρυαγγείες με δικτυωτές φλέβες. Έντονη αισθητική ενόχληση.

Μέθοδος Θεραπείας: Μικροσκληροθεραπεία.

Αποτελέσματα: 6 μήνες μετά ολοκληρωμένο αισθητικό αποτέλεσμα.

 

Ασθενής: Γυναίκα 38 ετών.

Πρόβλημα: Ευρυαγγείες. Αισθητική ενόχληση.

Μέθοδος Θεραπείας: Μικροσκληροθεραπεία.

Αποτελέσματα: 3 μήνες μετά ολοκληρωμένο αισθητικό αποτέλεσμα.

 

Ασθενής: Γυναίκα 44 ετών.

Πρόβλημα: Ευρυαγγείες. Αισθητική ενόχληση.

Μέθοδος Θεραπείας: Μικροσκληροθεραπεία.

Αποτελέσματα: 8 μήνες μετά ευχαριστημένη απο το αποτέλεσμα.

 

Ασθενής: Γυναίκα 56 ετών.

Πρόβλημα: Πολύ διεσταλμένες ευρυαγγείες. Τροφοδοτούνται από ανεπάρκεια κεντρικής φλέβας, χωρίς όμως κιρσούς. Αίσθημα καψίματος στη κνήμη. Έντονη αισθητική ενόχληση.

Μέθοδος Θεραπείας: Υπερηχογραφικά Καθοδηγούμενη Σκληροθεραπεία με Αφρό και Μικροσκληροθεραπεία.

Αποτελέσματα: 6 μήνες μετά ολοκληρωμένο αισθητικό αποτέλεσμα και βελτίωση των συμπτωμάτων.

 

Ασθενής: Γυναίκα 60 ετών.

Πρόβλημα: Σοβαρό πρόβλημα κιρσών. Τελευταίο στάδιο χρόνιας φλεβικής ανεπάρκειας με άτονο φλεβικό έλκος.

Μέθοδος Θεραπείας: Υπερηχογραφικά Καθοδηγούμενη Σκληροθεραπεία με Αφρό στο ιατρείο.

Αποτελέσματα: 4 μήνες μετά,το έλκος επουλώθηκε και αισθάνεται το πόδι δυνατό και ξεκούραστο.

 

Ασθενής: Άνδρας 49 ετών.

Πρόβλημα: Μεγάλο πρόβλημα κιρσών. Βαριά και κουρασμένα πόδια στο τέλος της ημέρας.

Μέθοδος Θεραπείας: Ενδοφλεβικό Laser στη κεντρική φλέβα και συγχρόνως Μικροφλεβεκτομές στους κιρσούς. Ολοκληρωμένο λειτουργικό και αισθητικό αποτέλεσμα.

Αποτελέσματα: 7 μήνες μετά,αισθάνεται το πόδι ξανά ξεκούραστο.