Ο Δρ. Μάριος Βαλσάμης στην Athens Voice για τους κιρσούς και τις ευρυαγγείες

Ο ειδικός στις φλεβικές παθήσεις Μάριος Βαλσάμης MD, σε πρόσφατο άρθρο του στην Athens Voice, εξηγεί τι είναι οι ευρυαγγείες και κιρσοί που εμφανίζονται σε ορισμένα άτομα και πώς αντιμετωπίζονται οριστικά με ελάχιστα επεμβατικές, σύγχρονες και ασφαλείς θεραπείες.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του ειδικού στις φλεβικές παθήσεις, Μάριου Βαλσάμη MD, στην Athens Voice.

Οι ευρυαγγείες και οι κιρσοί προκαλούν αισθητικό πρόβλημα στα πόδια των ασθενών, ωστόσο δεν συνιστούν δερματολογικό πρόβλημα.

Οι ευρυαγγείες δημιουργούν μικρά κόκκινα σημάδια στο δέρμα των κάτω άκρων και αποτελούν εκδηλώσεις του πρώτου σταδίου φλεβικής νόσου.

Οι κιρσοί θεωρούνται δεύτερο στάδιο φλεβικής νόσου των κάτω άκρων και στη συνηθισμένη τους μορφή, δεν συνιστούν επικίνδυνη πάθηση.

Ωστόσο, κατά τον Δρ. Βαλσάμη, τόσο οι ευρυαγγείες όσο και οι κιρσοί προκαλούν σημαντικές αισθητικές συνέπειες που ενοχλούν τους ασθενείς αλλά συχνά τους κινητοποιούν να απευθυνθούν σε ειδικό για τις παθήσεις των φλεβών ιατρό.

Όπως αναφέρεται στο άρθρο του ιατρού που δημοσιεύτηκε στην Athens Voice, η αισθητική φλεβολογία μπορεί να προσφέρει λύση σε ασθενείς με φλεβικές ατέλειες.

Με την τεχνική της μικροσκληροθεραπείας, η οποία εφαρμόζεται στο ιατρείο, οι ευρυαγγείες εξαφανίζονται προσφέροντας εντυπωσιακά αισθητικά αποτελέσματα.

Η μικροσκληροθεραπεία πραγματοποιείται με μικροσκοπικές βελόνες χωρίς να προκαλούν πόνο στον ασθενή, από τις οποίες ο θεράπων ιατρός εγχύει ειδικές ουσίες στις ευρυαγγείες για τη θεραπεία τους.

Ο ειδικός στις φλεβικές παθήσεις Μάριος Βαλσάμης MD τονίζει ότι η φλεβική νόσος επιδεινώνεται με το πέρασμα του χρόνου γι αυτό χρειάζεται να θεραπεύεται όσο το δυνατόν νωρίτερα, όσο δηλαδή η εξελικτική της πορεία βρίσκεται σε αρχικό στάδιο.

Οι κιρσοί δύνανται να αντιμετωπιστούν στο περιβάλλον του ιατρείου, με τη μέθοδο της υπερηχογραφικά καθοδηγούμενης σκληροθεραπείας με αφρό.

Η εν λόγω θεραπεία είναι σχετικά ανώδυνη και απαιτεί μερικές επισκέψεις προκειμένου οι κιρσοί και οι φλεβικές δυσμορφίες να εξαφανιστούν. Ο ασθενής μετά την θεραπεία επιστρέφει στην εργασία του, χωρις ελαστικές κάλτσες και χωρίς περιορισμούς.

Σε άλλα περιστατικά κιρσών κρίνεται ως καταλληλότερη μέθοδος η θεραπεία του ενδοφλεβικού Laser, η οποία είναι πιο επεμβατική και διενεργείται σε περιβάλλον χειρουργείου με τοπική αναισθησία.

Και οι δύο μέθοδοι προσφέρουν εξαιρετικά λειτουργικά και αισθητικά αποτελέσματα, ενώ οι ασθενείς μετά την εφαρμογή τους είναι σε θέση να επιστρέψουν άμεσα στις καθημερινές τους δραστηριότητες.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του ειδικού στις φλεβικές παθήσεις, Μάριου Βαλσάμη MD, στην Athens Voice.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την αποθήκευση των Cookies.