ΕΥΡΥΑΓΓΕΙΕΣ

ΕΥΡΥΑΓΓΕΙΕΣ

 • Ευρυαγγείες είναι τα μικρά κόκκινα ή μπλε, φλεβικά τριχοειδή που εμφανίζονται στο δέρμα. Φαίνονται σαν ακανόνιστες λεπτές γραμμές ή σαν ιστός αράχνης ή σαν μικροσκοπικά κλαδιά δέντρου.
 • Συχνά εμφανίζονται στα πόδια και στους αστραγάλους, αλλά μπορεί να εμφανιστούν οπουδήποτε στο σώμα, όπως στο πρόσωπο, στο στήθος, στην περιοχή της κοιλιάς ή στους γλουτούς..
 • Είναι πολύ συνηθισμένες και συχνά συνυπάρχουν στα πόδια με μεγαλύτερου μεγέθους μπλέ ή πράσινες φλέβες, οι οποίες ονομάζονται δικτυωτές φλέβες (reticular veins).
 • Οι ευρυαγγείες στα πόδια δεν είναι μόνο αισθητικό πρόβλημα. Είναι το πρώτο στάδιο της χρόνιας φλεβικής νόσου.

Σε ορισμένα άτομα, που έχουν την προδιάθεση, οι φλεβικές πιέσεις στην επιφάνεια του ποδιού είναι μεγαλύτερες από όσο πρέπει. Η πίεση αυτή μεταδίδεται στα δερματικά μικροσκοπικά τριχοειδή. Αυτά σταδιακά διαστέλονται, γίνονται εμφανή και ονομάζονται ευρυαγγείες. Συνήθως το φαινόμενο δεν σταματά και οι ευρυαγγείες αυξάνονται σε μέγεθος και έκταση δημιουργώντας αισθητικές ενοχλήσεις.

Οι ευρυαγγείες δεν μας εκθέτουν σε κίνδυνο, μερικές φορές δημιουργούν συμπτώματα και συνήθως τις αντιμετωπίζουμε όταν μας ενοχλούν αισθητικά.

Είναι δυνατόν όμως, οι ευρυαγγείες να είναι το πρώτο κλινικό σημάδι μεγαλύτερων εσωτερικών φλεβικών προβλημάτων στα πόδια μας. Στις περιπτώσεις αυτές οι ευρυαγγείες τροφοδοτούνται και δημιουργούνται από παθολογικές εσωτερικές φλέβες, οι οποίες πρέπει να  διαγνωστούν και αντιμετωπιστούν άμεσα για να μην μας δημιουργήσουν επιπλοκές.

Οι παθολογικές φλέβες που εξαλείφουμε με την Σκληροθεραπεία, δεν είναι μόνο άχρηστες για τον οργανισμό μας, αλλά και επιζήμιες για το υπόλοιπο φλεβικό δίκτυο του ποδιού μας. Οι χαλασμένες φλέβες (ευρυαγγείες – κιρσοί) αντί να ανεβάσουν το αίμα στη καρδιά, το κατεβάζουν προς τα κάτω και φορτώνουν τις υγιείς φλέβες με επιπλέον εργασία. Το αίμα λιμνάζει, η φλεβική πίεση τοπικά αυξάνεται και έτσι δημιουργούνται συνθήκες ιδανικές για να καταστραφούν κι άλλες υγιείς φλέβες. Η εξάλειψη των παθολογικών φλεβών ανακουφίζει την κυκλοφορία και το αίμα συνεχίζει να επιστρέφει στη καρδιά με τις υπόλοιπες υγιείς φλέβες.

 • Η φλεβική νόσος στα κάτω άκρα είναι χρόνια, καλοήθης νόσος και ο οργανισμός έχει την τάση να χαλάει συνεχώς τις φλέβες στα πόδια, άσχετα αν προηγήθηκε αποτελεσματική θεραπεία με Ενδοφλεβικό Laser ή Σκληροθεραπεία.
 • Επίσης, η φλεβική νόσος εκφράζεται σε κάθε άτομο με διαφορετικό τρόπο. Η προδιάθεση να χαλάνε οι φλέβες των ποδιών μας υπάρχει στον γενετικό μας κώδικα.
 • Είναι λοιπόν πιθανόν να επανεμφανιστούν στις ίδιες, καθώς και σε άλλες προδιαθεσικές περιοχές, καινούργιες παθολογικές φλέβες και ευρυαγγείες.
 • Η διαδικασία επανεμφάνισης είναι συνήθως αργή και σταδιακή, αν και αυτό μπορεί να ποικίλει σε διάφορες περιόδους της ζωής μας. Για τον λόγο αυτό, περιοδική παρακολούθηση και συντήρηση του καλού αποτελέσματος κρίνεται σχεδόν πάντα απαραίτητη.
 • Σημαντικό!! Η θεραπεία των φλεβικών προβλημάτων ανακουφίζει ιδιαίτερα τη φλεβική κυκλοφορία στα πόδια. Αν λοιπόν θεραπευθεί σωστά το φλεβικό μας πρόβλημα, ελαττώνεται πολύ ο ρυθμός επανεμφάνισης παθολογικών φλεβών και ευρυαγγειών.
 • Επίσης όσο πιο νωρίς θεραπευθεί η φλεβική νόσος, τόσο πιο εύκολη, γρήγορη, ανώδυνη και αισθητικά άριστη είναι η θεραπεία της.

Θεραπεία Ευρυαγγειών και Δικτυωτών φλεβών.

Σκληροθεραπεία – Μικροσκληροθεραπεία

 

Είναι η σημαντικότερη τεχνική της Αισθητικής Φλεβολογίας, για την εξαφάνιση ευρυαγγειών, δικτυωτών φλεβών και μικρών επιφανειακών κιρσών. Με μικροσκοπικές βελόνες εισάγουμε σκληρυντικά υγρά ή αφρό στις αντιαισθητικές φλέβες, προκαλώντας τη συρρίκνωσή τους. Οι φλέβες απορροφόνται και εξαφανίζονται.

Περισσότερα

Υπερηχογραφική Σκληροθεραπεία Αφρού

 

Με την ακρίβεια και ασφάλεια της υπερηχογραφικής καθοδήγησης εγχύουμε διαδερμικά σκληρυντικό αφρό μέσα στις παθολογικές φλέβες. Οι φλέβες αυτές συρρικνώνονται και απορροφόνται φυσιολογικά από το σώμα. Η φλεβική κυκλοφορία αποκαθίσταται. Πρόκειται για πολύ εξειδικευμένη Φλεβολογική τεχνική.

 

Περισσότερα

Σύστημα εντοπισμού φλεβών

Με την βοήθεια υπέρυθρων ακτίνων, εντοπίζουμε τις παθολογικές φλέβες που δεν φαίνονται κάτω από το δέρμα. Με τον τρόπο αυτό ελέγχουμε την ακρίβεια και την αποτελεσματικότητα της θεραπείας των ευρυαγγειών.

Θεραπεία Ευρυαγγειών και Δικτυωτών φλεβών.

Σκληροθεραπεία – Μικροσκληροθεραπεία

Η πιό καταξιωμένη θεραπεία για την θεραπεία ευρυαγγειών, είναι η απλή σκληροθεραπεία και η μικροσκληροθεραπεία. Είναι η σημαντικότερη τεχνική της Αισθητικής Φλεβολογίας. Εισάγουμε ειδικά φάρμακα στις μικρές αντιαισθητικές φλέβες, προκαλώντας την ελεγχόμενη καταστροφή τους. Οι φλέβες απορροφόνται με φυσιολογικό τρόπο από το σώμα, εξαφανίζονται και η αισθητική εικόνα αποκαθίσταται.

Περισσότερα

Υπερηχογραφική Σκληροθεραπεία Αφρού

Η Υπερηχογραφικά Καθοδηγούμενη Σκληροθεραπεία είναι μια πολύ εξειδικευμένη φλεβολογική διαδικασία, ιδιαίτερα απλή για τον ασθενή.Με συνεχή υπερηχογραφική καθοδήγηση, μέσα από λεπτή βελόνα, εισάγουμε σκληρυντικό αφρό μέσα στις παθολογικές φλέβες, προκαλώντας επιλεκτικά την ελεγχόμενη καταστροφή τους. Οι φλέβες απορροφόνται με φυσιολογικό τρόπο από το σώμα, εξαφανίζονται και η φλεβική κυκλοφορία αποκαθίσταται.

Περισσότερα

Σύστημα εντοπισμού φλεβών

Με την βοήθεια των υπερύθρων, εντοπίζουμε τις επιφανειακές φλέβες που δεν φαίνονται. Με τον τρόπο αυτό ελέγχουμε την ακρίβεια και την αποτελεσματικότητα της θεραπείας των ευρυαγγειών.

Τι Ωφελεί και τι Βλάπτει τις Ευρυαγγείες;

 • Εμφανίζουμε ευρυαγγείες γιατί έχουμε την προδιάθεση στο γενετικό μας κώδικα.
 • Πάνω στη προδιάθεσή όμως, επιδρούν διάφοροι εξωγενείς παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν θετικά ή αρνητικά τη δημιουργία Ευρυαγγειών.

Βλάπτουν συνήθως

 • Τα περιττά κιλά.
 • Οι γυναικείες ορμόνες όπως αντισυλληπτικά, εγκυμοσύνη, διαταραχές εμμήνου ρύσης, εμμηνόπαυση.
 • Καθιστική ζώη.
 • Έκθεση στον ήλιο.
 • Συνεχής έκθεση σε τοπική ζέστη (Σάουνα, χαμάμ, ζεστά αφρόλουτρα)
 • Τα ψηλά τακούνια για πολλές ώρες.

Ωφελούν Συνήθως:

 • Συχνή καθημερινή κίνηση.
 • Συχνή κίνηση των ποδιών όταν καθόμαστε.
 • Άθληση.
 • Υγιεινή μεσογειακή διατροφή.